Minden héten kétszer sütök tönkölykenyeret és hetente egyszer egyen pogácsát is, mert mind a két fiú nagyon szereti. Nagyon praktikus, mert uzsonnára, vacsorára almával és finom teával isteni finom!
A mostani pogácsa egy magvas tönkölypogácsa.
- 250 g fehér tönköly liszt
- 250 g teljeskiőrlésű tönköly liszt
- 1 dl tej
- pici élesztő
- só
- 20 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- lenmag, tökmag, szezámmag, napraforgómag
- házi sajt a tetejére
- a lisztbe belekeverem a magvakat, sót, tejfölt
- hozzáadom a felfuttatott élesztős-tejes-vajas részt
- összegyúrom, hogy az edény falától elváljon
- egy könnyű tésztát kell, hogy kapjunk
- pihentetem 20 percig
- majd kinyújtom és hajtogatom
- megint pihentet, de most csak 10 percig, ezt megismételem még kétszer
- 3 cm vastagra kinyújtom, kiszaggatom
- a tetejét megvizezem és rászórom a sajtot
- 150 fokos sütőben készre sütöm
Jó Étvágyat!
A mostani pogácsa egy magvas tönkölypogácsa.
Hozzávalók:
- 250 g fehér tönköly liszt
- 250 g teljeskiőrlésű tönköly liszt
- 1 dl tej
- pici élesztő
- só
- 20 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- lenmag, tökmag, szezámmag, napraforgómag
- házi sajt a tetejére
Elkészítése:
- a tejet a vajjal felmelegítem, teszek hozzá egy kis gyümölcscukrot és az élesztőt- a lisztbe belekeverem a magvakat, sót, tejfölt
- hozzáadom a felfuttatott élesztős-tejes-vajas részt
- összegyúrom, hogy az edény falától elváljon
- egy könnyű tésztát kell, hogy kapjunk
- pihentetem 20 percig
- majd kinyújtom és hajtogatom
- megint pihentet, de most csak 10 percig, ezt megismételem még kétszer
- 3 cm vastagra kinyújtom, kiszaggatom
- a tetejét megvizezem és rászórom a sajtot
- 150 fokos sütőben készre sütöm
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése