A mostani nyers étel a kréker. Gitta oldalán és könyvében olvastam először a krékerről. Ez egy sós ropogtatni való, ami nagyon egészséges. Lehet kenyér helyett fogyasztani. Mivel mi is próbálunk sok nyers ételt fogyasztani, így beépítettem ezt a fajta sós változatot is az étkezésünkbe. Nagyon jól takarítja belülről a bélrendszerünket, miközben megmaradnak benne az értékes ásványi-és vitaminanyagok, mivel nem sütéssel készül, hanem aszalással!
- ezekből a zöldségekből 2-2 darabot konyhai aprítóval összedarabolok
- szezámmagot és lenmagot összedarálok kávédarálón. A mennyisége attól függ, hogy mennyi lett a zöldség rész. Én ugyanannyi zöldséget és masszát keverek össze. A darált magvakat felöntöm vízzel, hagyom, hogy dagadjon.
- Ha sietnem kell, akkor nem várok és összekeverem a zöldségekkel a masszát és amennyi vizet felvesz, annyit öntök hozzá.
- Ha van időm, akkor kb. 1-2 órára hagyom áztatni a vízben és utána keverem csak össze.
- ízesítem friss petrezselyemmel, sóval
- az aszalógép tálcáira egyenletesen elosztom és egyből bejelölöm rajta a kockákat, amelyek a kréker alakját formázzák.
- készre aszalom. Sok idő kell hozzá. Ez függ a levegő páratartalmától és a kréker víztartalmától. Azért aszalom, hogy benne maradjon minden értékes anyag! Ettől lesz nyers étel!
Nekünk ez az adag (3-an vagyunk), kb. 1-2 hétre elegendő. Ezt rágcsálgatjuk délután vagy este!
Jó Étvágyat!
Összetevői
- én mindig a maradék zöldségeket használom fel hozzá: sárgarépa, fehérrépa, cékla, karalábé stb. arra viszont rájöttem, hogy nem érdemes túl sok összetevőt párosítani, mert akkor eléggé egy fura ízkavalkád jön létre. Most a kedvenc: sárgarápa, cékla- ezekből a zöldségekből 2-2 darabot konyhai aprítóval összedarabolok
- szezámmagot és lenmagot összedarálok kávédarálón. A mennyisége attól függ, hogy mennyi lett a zöldség rész. Én ugyanannyi zöldséget és masszát keverek össze. A darált magvakat felöntöm vízzel, hagyom, hogy dagadjon.
- Ha sietnem kell, akkor nem várok és összekeverem a zöldségekkel a masszát és amennyi vizet felvesz, annyit öntök hozzá.
- Ha van időm, akkor kb. 1-2 órára hagyom áztatni a vízben és utána keverem csak össze.
- ízesítem friss petrezselyemmel, sóval
- az aszalógép tálcáira egyenletesen elosztom és egyből bejelölöm rajta a kockákat, amelyek a kréker alakját formázzák.
- készre aszalom. Sok idő kell hozzá. Ez függ a levegő páratartalmától és a kréker víztartalmától. Azért aszalom, hogy benne maradjon minden értékes anyag! Ettől lesz nyers étel!
Nekünk ez az adag (3-an vagyunk), kb. 1-2 hétre elegendő. Ezt rágcsálgatjuk délután vagy este!
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése