Egyszerűen megunhatatlan számomra a túró rudi! Nagyon szeretem, és olykor-olykor én is elcsábulok a boltokban. Annak ellenére, hogy tudom, hogy milyen dolgokat tartalmaz...
Így kísérleteztem, olvastam más blogokon recepteket, de egyik sem adta vissza azt a könnyed, lágy, finom ízt, amit a bolti.
Most viszont sikerült! Isteni finom, és egészséges lett! Ezt kapja a kisfiam is!
- 250 g túró
- 3 evőkanál utifűmag héj
- 2 evőkanál zabkorpa
- 2 teáskanál gyümölcscukor
- pici citromlé (héj nem kell bele, mert nagyon kesernyés lesz!)
- fél pohár joghurt - sokat szeretnénk, akkor egész is mehet bele, de akkor több kell az utifűmaghéjból és a zabkorpából is!
Máz:
felnőtteknek: 70-90 % étcsoki - 2-3 kocka felolvasztva vízgőz felett egy kis kókuszzsírral
gyerekeknek: 1-2 evőkanál karob por, 1-2 evőkanál kókuszzsír, 2 teáskanál gyümölcscukor
- hozzáadjuk a sűrűsítő anyagokat: utifűmag héjat és a zabkorpát
- várunk vele 5 percet és ha még híg lenne akkor teszünk a sűrűsítő anyagokból
- vizes kézzel túró rudikat formálunk és sütőpapíros tányérra tesszük
- 10 percre betesszük a hűtűbe
- közben elkészítjük a mázt: összetevőket egyszerűen vízgőz felett összemelegítjük
- a túró rudikat villa segítségével belemártjuk és vissza tesszük a tányérra
- várunk egy kicsit és ismét megforgatjuk a mázban
- addig folytatjuk a műveletet, míg el nem fogy a mázunk
- a kész túró rudikat 20 percre a hűtőbe tesszük és kész!
Jó Étvágyat!
Így kísérleteztem, olvastam más blogokon recepteket, de egyik sem adta vissza azt a könnyed, lágy, finom ízt, amit a bolti.
Most viszont sikerült! Isteni finom, és egészséges lett! Ezt kapja a kisfiam is!
Hozzávalók:
- 250 g túró
- 3 evőkanál utifűmag héj
- 2 evőkanál zabkorpa
- 2 teáskanál gyümölcscukor
- pici citromlé (héj nem kell bele, mert nagyon kesernyés lesz!)
- fél pohár joghurt - sokat szeretnénk, akkor egész is mehet bele, de akkor több kell az utifűmaghéjból és a zabkorpából is!
Máz:
felnőtteknek: 70-90 % étcsoki - 2-3 kocka felolvasztva vízgőz felett egy kis kókuszzsírral
gyerekeknek: 1-2 evőkanál karob por, 1-2 evőkanál kókuszzsír, 2 teáskanál gyümölcscukor
Elkészítése:
- a túrót a joghurttal, cukorral, citromlével összekeverjük- hozzáadjuk a sűrűsítő anyagokat: utifűmag héjat és a zabkorpát
- várunk vele 5 percet és ha még híg lenne akkor teszünk a sűrűsítő anyagokból
- vizes kézzel túró rudikat formálunk és sütőpapíros tányérra tesszük
- 10 percre betesszük a hűtűbe
- közben elkészítjük a mázt: összetevőket egyszerűen vízgőz felett összemelegítjük
- a túró rudikat villa segítségével belemártjuk és vissza tesszük a tányérra
- várunk egy kicsit és ismét megforgatjuk a mázban
- addig folytatjuk a műveletet, míg el nem fogy a mázunk
- a kész túró rudikat 20 percre a hűtőbe tesszük és kész!
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése