A kísérletezés a konyhában nem áll meg. Igyekszem mindig "új" dolgokat kreálni. A mostani recept is ilyen. A húsos változatát mindenki ismeri: szallonás-sonkás-disznó húsos-uborkás. Hogyan is lehetne ez növényi alapú? Márpedig lehetséges! Íme a recept!
Hozzávalók:
- fejenként 2 szelet szejtán felcsíkozva
- fejenként 2 szelet (kisújjnyi vastag) füstölt tofu
- egy fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- fejenként 2 db savanyú ubi (saját elrakás)
- 2-3 evőkanál sűrített paradicsompüré
- só, bors
Elkészítése:
- a hagymát apróra vágjuk
- napraforgó olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a felcsíkozott füstölt tofut
- ha a tofunak kicsi kérge lett, akkor rátesszük a csíkozott szejtánt, megpirítjuk
- majd a legvégén a fokhagymát, paradicsompürét, felszeletelt uborkát, sót, borsot, és vizet
- megfőzzük és közben ha kell pótoljuk a vizet
- tálaláskor tönkölytésztával vagy barnarizzsel tálaljuk
Jó Étvágyat!
Holdállás: termésnapok
Hozzávalók:
- fejenként 2 szelet szejtán felcsíkozva
- fejenként 2 szelet (kisújjnyi vastag) füstölt tofu
- egy fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- fejenként 2 db savanyú ubi (saját elrakás)
- 2-3 evőkanál sűrített paradicsompüré
- só, bors
Elkészítése:
- a hagymát apróra vágjuk
- napraforgó olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a felcsíkozott füstölt tofut
- ha a tofunak kicsi kérge lett, akkor rátesszük a csíkozott szejtánt, megpirítjuk
- majd a legvégén a fokhagymát, paradicsompürét, felszeletelt uborkát, sót, borsot, és vizet
- megfőzzük és közben ha kell pótoljuk a vizet
- tálaláskor tönkölytésztával vagy barnarizzsel tálaljuk
Jó Étvágyat!
Holdállás: termésnapok
Megjegyzések
Megjegyzés küldése