A böjt időszak alatt a párom jobban kívánja az édességet, így a vasárnapi édesség bukta volt. Az eredeti recept a Napfényes Alapítvány receptgyűjteményéből származik - kis módosítással készült el itthon.
Hozzávalók:
- 50 dkg fehér-teljes kiőrlésű tönköly liszt - felesben
- 2 evőkanál nyírfa cukor
- 3 evőkanál kókuszzsír
- 1 csomag foszfátmentes sütőpor
- málna lekvár
- rizstej
Elkészítése:
- a száraz anyagokat összekeverjük a sütőporral
- hozzáadjuk a sütőport és annyi növényi tejet, amivel könnyű tésztát kapunk
- kinyújtjuk, téglalapokat vágunk ki
- megtöltjük a lekvárral (ha túl híg lenne a lekvár, akkor burgonya keményítőt keverünk hozzá)
- buktákat betesszük a tepsiben és a könyv ajánlása szerint növényi tejjel megkenjük - tényleg így fényesebb a teteje! :-)
Jó Étvágyat!
Hozzávalók:
- 50 dkg fehér-teljes kiőrlésű tönköly liszt - felesben
- 2 evőkanál nyírfa cukor
- 3 evőkanál kókuszzsír
- 1 csomag foszfátmentes sütőpor
- málna lekvár
- rizstej
Elkészítése:
- a száraz anyagokat összekeverjük a sütőporral
- hozzáadjuk a sütőport és annyi növényi tejet, amivel könnyű tésztát kapunk
- kinyújtjuk, téglalapokat vágunk ki
- megtöltjük a lekvárral (ha túl híg lenne a lekvár, akkor burgonya keményítőt keverünk hozzá)
- buktákat betesszük a tepsiben és a könyv ajánlása szerint növényi tejjel megkenjük - tényleg így fényesebb a teteje! :-)
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése