Ez a lángos sikerült a legjobban! Isteni finom! Ajánlom mindenki figyelmébe, aki esetleg még ilyen módon még nem készítette el!
Hozzávalók:
- tönköly fehér liszt
- pici olaj
- élesztő
- víz
- pici édesítés az élesztő felfuttatásáshoz
- fokhagyma
- hidegen sajtolt sárgabarackmag olaj, búzacsíra olaj
- kókuszzsír a sütéshez
Elkészítése:
- a langyos édes vízben felfuttatjuk az élesztőt
- a liszthez teszünk egy kicsi sót, majd az élesztős vizet,
- kicsit lágyabb tésztát gyúrunk, mint a kenyértészta
- ekkor lehet egyből sütni kicsi állás után, vagy - mint ahogy én készítettem- éjszakára beraktam a hűtőbe és reggel sütöttem ki
- kicsi cipókat formálunk, és zsiradékban kisütjük
- én nem a hagyományos fokhagymás olajat készítettem el, hanem, hogy ez is jobb legyen, így két hidegen sajtolt olajból keveset kivettem és fokhagymával kevertem össze. Ezt tettük a lángosra!
Jó Étvágyat!
Hozzávalók:
- tönköly fehér liszt
- pici olaj
- élesztő
- víz
- pici édesítés az élesztő felfuttatásáshoz
- fokhagyma
- hidegen sajtolt sárgabarackmag olaj, búzacsíra olaj
- kókuszzsír a sütéshez
Elkészítése:
- a langyos édes vízben felfuttatjuk az élesztőt
- a liszthez teszünk egy kicsi sót, majd az élesztős vizet,
- kicsit lágyabb tésztát gyúrunk, mint a kenyértészta
- ekkor lehet egyből sütni kicsi állás után, vagy - mint ahogy én készítettem- éjszakára beraktam a hűtőbe és reggel sütöttem ki
- kicsi cipókat formálunk, és zsiradékban kisütjük
- én nem a hagyományos fokhagymás olajat készítettem el, hanem, hogy ez is jobb legyen, így két hidegen sajtolt olajból keveset kivettem és fokhagymával kevertem össze. Ezt tettük a lángosra!
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése