Ugrás a fő tartalomra

Natur Alak Program (NAP)

Már minden fajta diétát, fogyókúrás programot kipróbáltál, de nem hozta meg a várt eredményt?
Úgy véled, hogy semmilyen diéta nem válik be számodra?
Nem tudod a jelenlegi helyezteted elfogadni?

Akkor ajánlok számodra egy igen kedvező programot:

Egyéni Súlybeállítás!

Abban hasonlítunk egymásra, hogy teljesen különbözőek vagyunk. J

Mivel a szervezetünk, és mi magunk is egyediek vagyunk. Nem lehet egy fajta diétát mindenkire „ráhúzni”. Van úgy, hogy kipróbálunk számtalan fajta fogyókúrát, legrosszabb esetben különböző készítményeket, de valahogy mindig visszajön az a fránya kiló. Így jelzi számunkra a szervezetünk, hogy rossz úton járunk.

Mivel különbözőek vagyunk, így mindenki számára más az ideális testsúly, amelyet nem lehet egy táblázat adataihoz hasonlítani. Vannak olyanok, akik számára az 50 kg az ideális, formásak, izmosak, de mások számára pedig a csont-és bőrséget jelenti.

A testünk egy okos szervezet. Mindig az adott körülményekhez alkalmazkodik. Amit mi elfogyasztunk a nap folyamán, abból építkezik és nyeri az energiáját. Ha valamit rosszul végzünk, akkor is igyekszik a szerveinket életben tartani. A túl sok méreganyag (testi-lelki), a helytelen táplálkozás, a kevés és helytelen mozgás felesleges kilókat eredményez. A méreganyagokat a szervezet a létfontosságú szerveinktől távol helyezi el, zsírokba burkolva, majd az idő múlásával sajnos már a szervekre is „rátelepszik”. Ezeket nevezzük zsigeri zsíroknak, amelyek ráadásul még jobban akadályozzák a szerveink megfelelő működését!Ha azt szeretnénk, hogy gyermekeinket fel tudjuk nevelni, unokáinkat lássuk még, akkor nem szabad abba belenyugodnunk, hogy 10-20-30 vagy még több kilót cipeljünk magunkkal.

Ha megfelelően rá tudnunk hangolódni a szervezetünkre, megtaláljuk a számunkra megfelelő életmódot, akkor a szervezet beállítja a számára legmegfelelőbb súlyt is!

Ezt a programot több év alatt fejlesztettem ki. Amelynek az alapja az egyéni program beállítása. Nem ígér csodákat, hiszen a csoda bennünk van! J

Mindenkire, személyre szabott diétát alkalmazok: étkezés (egyéni Holdállás-, csillagjegy figyelembe vétele), mozgás, lélek, fitoterápia, juice terápia, aroma terápia.
Minden héten a fent leírt alapelvek alapján összeállítom az adott heti menüt (reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora – recept melléklettel!), napi mozgásmennyiséget, italok fogyasztását. Mellékelek egy naplót, amelyben figyelemmel követjük a leadott kilók, centik arányát, valamit egy lélek naplót, amelyből megtudjuk, hogy az adott héten hogyan is érezted magad.A program különlegessége, hogy ugyancsak alkalmazható várandósoknak (ekkor nem súlyvesztésről beszélünk, hanem egy egészséges mamáról és babáról!), és szoptatós- és már nem szoptatós édesanyáknak!

Ebben a programban nincsenek időpontok, amelyekre teljesíteni kell. Mindenki a saját, egyéni útját járja! Az eredmény nem marad el!

Mellékhatása:
-         Egészséges test-lélek!
-         Egészséges testalkat!
-         Kiegyensúlyozott szervezet!
-         Szenvedés nélküli súlyvesztés!
-         Megtartható egyéni súly!


Ára: Első alkalommal 3.000 Ft (tanácsadás),
Heti menü+naplók+receptek+mozgás+konzultáció: 2.000 Ft (kedvezmény azok számára van, akik járnak hozzám kezelésre, jóga órákra van. Számukra ez a rész 1.500 Ft). A tanácsadás hetente e-mai len keresztül zajlik. Nem szükséges hozzá a személyes konzultáció!

Ha érdekel, és tenni is szeretnél az egészséged érdekében, akkor keress meg bizalommal!

Nagyné Szalai Melinda
Fitoterapeuta, jóga oktató
06 30/38-90-51

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kovász készítése házilag

Most megosztok egy nagy titkot, amit már én is jó ideje kerestem. Egy alkalommal - sajnos nem tudom, hogy hol-, rátaláltam a házi kovász készítésének a receptjére.

Mivel igyekszem minél természetes alapanyagokkal dolgozni- főzni -sütni a konyhában. Így évek óta motoszkál bennem a kérdés, hogy hogyan készítjük és tartjuk életben a házi kovászt. Hiszen régen ezzel sütöttek és esküvőkor a menyasszony az édesanyjától kapott egy adag kovászt. Tehát akár több nemzedékes is lehetett az eredeti kovász. Akkoriban nem volt hűtő, így szárítva tárolták. Ma viszont van, így ezt kihasználva készül el a saját kovászom.

És miért jobb, mint az élesztő? Jó kérdés! Főleg azok számára lényeges, akik mindentől fel puffadnak, ég a gyomruk kelt tésztafélék fogyasztása után, akiknek epe problémájuk van, akik cukorbetegek, akik rákosak, akik vastagbél gyulladásban szenvednek, akik fontos a jó emésztés! Hiszen a kovász természetes erjedési folyamatokat indít be a tésztában, ami a testben gyorsabban emésztődik …

Csipkebogyó tea készítése

Most megosztok veletek egy klasszikus gyógytea készítésének a receptjét.

Ez nem más, mint a csipkebogyó ( Rosa canina)  tea! Ezen tea készítésével is tévhitek élnek! Sokan úgy vélik, hogy leforrázzák és kész. Ez nem így van. Ehhez is türelem szükségeltetik, hogy elérjük a kívánt hatást (mielőtt elolvasnád ezt a részt, és még nem olvastad a teakészítésnek a szabályait, akkor azt itt megteheted: Gyógytea készítés szabályai)

A csipkebogyó egy csodálatos adománya a természetnek. Ezt a növényt már a Krisztus előtti időkben is ismerték. Vadrózsa termése. Miután elvirágzik a rózsa virág része, ott marad utána a termése, melynek a színe élénk piros.

A csipkebogyó tartalmaz:C-vitamint, A, B, E, K vitaminokat, cukrot, pektint, alma-és citromsavat, fehérjét, karotint, magnéziumot.

Hátasai közé sorolható: 
- immunerősítő,
- roboláló - hosszú betegségből való felépülést segíti
- általános erősítő,
- enyhe hashajtó,
- gátolja a meszesedést,
- máj-, és mellékvese működést serkentő
- antioxidáns (fontos…

Bodza szörp- tartósítószer nélkül!

Már pár éve saját magam teszem el a bodzaszörpöt és még soha nem romlott meg. Annak ellenére, hogy nem tartalmaz tartósítószert!
Most idén így készült:
Hozzávalók:
- sok-sok bodza virág - ügyeljünk rá, hogy napközben (legjobb déltájt) gyűjtsük, mert ekkor nyílnak ki a virágok a legjobban. A bodzaszörp pedig akkor lesz illatos, hogy ha sok virágot tartalmaz!
- víz
- citrom
- citromfű-menta (ez az idei újítás)
- nádcukor-gyümölcscukor
- citromsav-ha szükséges

Elkészítése:
- én egy 5 literes üvegbe rétegezem a bodzavirágot (nem mossuk meg előtte, mert lemossuk róla a pollent!), meghámozott citromot, citromfüvet, mentát
- a végén felöntjük tisztított vízzel
- állni hagyjuk 1-2 napig
- leszűrjük egy nagy lábasba, úgy, hogy a virágokat is jól kinyomkodjuk!
- hozzáadunk ízlés szerinti cukormennyiséget
- felforraljuk
- és még forró állapotban üvegekbe töljük
- és száraz dunsztba tessszük
készen is van!

Jó Egészséget!