A barátnőmtől kaptam egy kis cserép edényt, amiben lehet gyümölcstortát is készíteni. Volt még itthon jó sok alma, így készítettem egy nagyon-nagyon finom és egészséges almás lepényt.
- zabpehely liszt
- tönköly fehér+tejleskiőrlésű liszt
- fél csomag mandula
- 5 db alma
- 2 dl tej,
- 3 evőkanál burgonya keményítő,
- bio vanília por,
- gyümölcscukor
- fahéj
a vajat a lisztekkel, egy kis gyümölcscukorral, mandulával, jól összegyurtam és belenyomogattam a formába. Megszurkáltam a tetejét villával.
Ezek után összeállítottam a tetejét:
az almákat felszeleteltem, rátettem a tésztára.
A tejet feltettem a vaníliával és a gyümölcscukorral és a keményítővel. Mikor jól összeállt, rátettem az almákra. Megszórtam a tetejét bőségesen fahéjjal és mézzel! Betettem a sütőbe és készre sütöttem.
Nagyon finom lett! a tészta nem túl vastag, s benne a ropogós mandula rajta a fincsi alma...nyami!
Jó Étvágyat!
Hozzávalók:
- 20 dkg vaj- zabpehely liszt
- tönköly fehér+tejleskiőrlésű liszt
- fél csomag mandula
- 5 db alma
- 2 dl tej,
- 3 evőkanál burgonya keményítő,
- bio vanília por,
- gyümölcscukor
- fahéj
a vajat a lisztekkel, egy kis gyümölcscukorral, mandulával, jól összegyurtam és belenyomogattam a formába. Megszurkáltam a tetejét villával.
Ezek után összeállítottam a tetejét:
az almákat felszeleteltem, rátettem a tésztára.
A tejet feltettem a vaníliával és a gyümölcscukorral és a keményítővel. Mikor jól összeállt, rátettem az almákra. Megszórtam a tetejét bőségesen fahéjjal és mézzel! Betettem a sütőbe és készre sütöttem.
Nagyon finom lett! a tészta nem túl vastag, s benne a ropogós mandula rajta a fincsi alma...nyami!
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése