Új segítőm van a konyhában! Egy ideje magamnak készítek gabona tejeket, főleg kókusztejet (igaz,nem gabona..), mert az a leggyorsabb (1 óra). Az utóbbi időben, meg inkább lemondtam magamról, mert nem volt időm ezt sem elkészíteni a két gyerkőc mellett. Inkább, akkor nem ittam tejet, mert a boltira sajnáltam a pénzt.
De most új társam van! Mellém szegődött egy gabona tej-, tejszín-, és turmix gép! -:) Nagyon szeretem, mert tényleg 30 perc alatt készen van, és csak le kell szűrnöm! Közben pedig tudok mással foglalkozni, nem úszik a konyha, és az íze... nagyon finom!
Először készítettem vele egy rizstejet, amit sütibe tettem! Aztán egy rizstejszínt! Hú.. nagyon jó állagú, és ízű lett! Ebből készül majd a növényi tejföl is! :-)
Tegnap pedig árpatejet készítettem! Na ez való igazán fogyasztásra! Alapjában az árpa édeskés ízű, így tejnek elkészítve.. már nincs is belőle!
Recepteket hamarosan hozom! :-) Délutánra csomagoltam magamnak egy kis árpás forró csokit! :-)
De most új társam van! Mellém szegődött egy gabona tej-, tejszín-, és turmix gép! -:) Nagyon szeretem, mert tényleg 30 perc alatt készen van, és csak le kell szűrnöm! Közben pedig tudok mással foglalkozni, nem úszik a konyha, és az íze... nagyon finom!
Először készítettem vele egy rizstejet, amit sütibe tettem! Aztán egy rizstejszínt! Hú.. nagyon jó állagú, és ízű lett! Ebből készül majd a növényi tejföl is! :-)
Tegnap pedig árpatejet készítettem! Na ez való igazán fogyasztásra! Alapjában az árpa édeskés ízű, így tejnek elkészítve.. már nincs is belőle!
Akkor már inkább fejezd be a műveletet. Adj hozzá komlót, fermentáld és szűrd le...ugyanis a tej állati eredetű. A gabonából készülő vízalapú italok neven nem tej, hanem SÖR :)
VálaszTörlésBizony, ezt csak egy Férfi írhatja! Komló is gyógynövény, csak csak vigyázz a fitoösztrogénekkel! :-)
VálaszTörlés