Párom egyik nagy kedvence a túrógombóc. Gyorsan el is fogy, amikor elkészítem. Most egy olyan receptet hozok, ami nagyon egyszerű, finom, gyors és vegán módra is elkészíthető tofu nélkül!
Hozzávalók 3-4 főre:
- 20 dkg köles
- kb. fél liter tej/rizstej, de lehet, hogy ez több lesz... nem mértem....2,5-szeres folyadékban kell megfőzni
- 3-4 evőkanál nádcukor
- kicsi bio vanília
- bio citromhéj+lé
- 25 dkg túró/tofu/ki is hagyható
- pirított tönköly zsemlemorzsa
- 2,5 dl szója joghurt/tejföl+3 evőkanál méz
Elkészítése:
- a kölest feltesszük a tejben főzni
- teszünk hozzá citrom héjat, cukrot, vaníliát
- amikor félig megfőtt, akkor elzárjuk alatt a gázt, és fedő alatt hagyjuk kihűlni
- amikor langyos, akkor hozzáteszünk túrót, vagy tofut
- jel eldolgozzuk
- egy formázható állagot kell, hogy kapjunk, ha netán nagyon lágy lenne, akkor lehetünk hozzá apró szemű zabpelyhet, vagy zsemlemorzsát
- gombócokat formázunk, és pirított zsemlemorzsában meghempergetjük
- a tejfölbe, vagy joghurtba keverünk egy kis mézet, citrom levet, vizet. Ezzel az öntettel tálaljuk a gombócokat.
Jó Étvágyat!
Hozzávalók 3-4 főre:
- 20 dkg köles
- kb. fél liter tej/rizstej, de lehet, hogy ez több lesz... nem mértem....2,5-szeres folyadékban kell megfőzni
- 3-4 evőkanál nádcukor
- kicsi bio vanília
- bio citromhéj+lé
- 25 dkg túró/tofu/ki is hagyható
- pirított tönköly zsemlemorzsa
- 2,5 dl szója joghurt/tejföl+3 evőkanál méz
Elkészítése:
- a kölest feltesszük a tejben főzni
- teszünk hozzá citrom héjat, cukrot, vaníliát
- amikor félig megfőtt, akkor elzárjuk alatt a gázt, és fedő alatt hagyjuk kihűlni
- amikor langyos, akkor hozzáteszünk túrót, vagy tofut
- jel eldolgozzuk
- egy formázható állagot kell, hogy kapjunk, ha netán nagyon lágy lenne, akkor lehetünk hozzá apró szemű zabpelyhet, vagy zsemlemorzsát
- gombócokat formázunk, és pirított zsemlemorzsában meghempergetjük
- a tejfölbe, vagy joghurtba keverünk egy kis mézet, citrom levet, vizet. Ezzel az öntettel tálaljuk a gombócokat.
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése