Ugrás a fő tartalomra

Babára várva

A legjobb a baba tervezésében, ha már a fogantatás előtt fél évvel készül a pár a baba várására. Ez sokszor nem így van. Ez nem is olyan nagy gond abban az esetben, ha az apa és az anya előtte is egészségesen éltek.
Tehát sok zöldséget, gyümölcsöt, gabonát stb. ettek, rendszeresen mozogtak.
Az ember csak akkor kezdi el a dolgokat mélyrehatóbban vizsgálni, amikor esetleg nem jön össze első-második-esetleg harmadik alkalommal sem. Ilyenkor lehet, hogy elmennek orvoshoz. De valószínűleg fél év sikertelen próbálkozás után fognak az orvosok is azzal foglalkozni, hogy mi állhat a fogantatás hátterében.
A lényeg az, hogy ha gyermeket szeretnénk, nemcsak a nőknek kell arra figyelniük, hogy rendszeresen járnak szűrű vizsgálatokra, hanem a férfiaknak is. Nemcsak a nőnek kellene arra figyelnie, hogy egészségesen étkezzenek, böjtöljenek, hanem a férfiaknak is. Hiszen kettejük sejtjéből jön létre egy új élet! Mind a ketten felelősek azért, hogy a gyermek milyen egészségügyi állapotú lesz.
Ajánlat:
- Fogantatás előtt legalább fél évvel kezdjünk el tudatosan étkezni. Ebben kérhetjük természetgyógyász segítségét.
- A pár töltsön minél több időt egymással: járjanak természetbe, sokat beszélgessenek.
- s legvégül, szeressék egymást!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kovász készítése házilag

Most megosztok egy nagy titkot, amit már én is jó ideje kerestem. Egy alkalommal - sajnos nem tudom, hogy hol-, rátaláltam a házi kovász készítésének a receptjére.

Mivel igyekszem minél természetes alapanyagokkal dolgozni- főzni -sütni a konyhában. Így évek óta motoszkál bennem a kérdés, hogy hogyan készítjük és tartjuk életben a házi kovászt. Hiszen régen ezzel sütöttek és esküvőkor a menyasszony az édesanyjától kapott egy adag kovászt. Tehát akár több nemzedékes is lehetett az eredeti kovász. Akkoriban nem volt hűtő, így szárítva tárolták. Ma viszont van, így ezt kihasználva készül el a saját kovászom.

És miért jobb, mint az élesztő? Jó kérdés! Főleg azok számára lényeges, akik mindentől fel puffadnak, ég a gyomruk kelt tésztafélék fogyasztása után, akiknek epe problémájuk van, akik cukorbetegek, akik rákosak, akik vastagbél gyulladásban szenvednek, akik fontos a jó emésztés! Hiszen a kovász természetes erjedési folyamatokat indít be a tésztában, ami a testben gyorsabban emésztődik …

Csipkebogyó tea készítése

Most megosztok veletek egy klasszikus gyógytea készítésének a receptjét.

Ez nem más, mint a csipkebogyó ( Rosa canina)  tea! Ezen tea készítésével is tévhitek élnek! Sokan úgy vélik, hogy leforrázzák és kész. Ez nem így van. Ehhez is türelem szükségeltetik, hogy elérjük a kívánt hatást (mielőtt elolvasnád ezt a részt, és még nem olvastad a teakészítésnek a szabályait, akkor azt itt megteheted: Gyógytea készítés szabályai)

A csipkebogyó egy csodálatos adománya a természetnek. Ezt a növényt már a Krisztus előtti időkben is ismerték. Vadrózsa termése. Miután elvirágzik a rózsa virág része, ott marad utána a termése, melynek a színe élénk piros.

A csipkebogyó tartalmaz:C-vitamint, A, B, E, K vitaminokat, cukrot, pektint, alma-és citromsavat, fehérjét, karotint, magnéziumot.

Hátasai közé sorolható: 
- immunerősítő,
- roboláló - hosszú betegségből való felépülést segíti
- általános erősítő,
- enyhe hashajtó,
- gátolja a meszesedést,
- máj-, és mellékvese működést serkentő
- antioxidáns (fontos…

Zabpelyhes-kakaós-diós keksz

Ez is a böjt időszak alatt készült el, amelyet természetesen el lehet készíteni nyersen is! Csak egyszerűen meg kell aszalni!

Hozzávalók:

- fél csomag apróbb szemű zabpehely
- 2 evőkanál búzacsírapehely
- méz/gyümölcscukor édesítésnek
- 2 evőkanál karob por/kakaó por
- 3 maréknyi apróra vágott (előzőleg beáztatott dió)
- víz
- 3 evőkanál kókuszzsír

Elkészítése:

A hozzávalókat egyszerűen össze kell gyúrni. Kiformázni, és kisütni! Roppant gyorsan készen van!

Jó Étvágyat!