Ugrás a fő tartalomra

Baba kelengye 1.

Amikor az ember az első babáját várja, sokszor elgondolkozik azon, hogy mire is lesz szüksége a babának és a mamának...Olvass ilyen-olyan tanácsokat és a sor csak gyűlik és nincs vége. A lehetőségek tárháza végtelen, csak a pénztárcánk szab határt!

Az alábbi felsorolás segítséget nyújt, hogy milyen támpontok alapján érdemes végig menni a kelengye összeállításában.

Fürdetés, Pelenkázás:

- fürdőkád,
- fürdőkádba szivacs (amikor még pici könnyebben benne lehet hagyni a babát a kádban)
- fürdéshez szappan vagy krém (a gyerekorvos felír fürdető kenőcsöt, ami miatt csúszósabbá válik a baba a fürdetés folyamán. Én már az elejétől kezdve babáknak kifejlesztett szappan mosdattam a fiamat)
- törölköző és az első pár hétbe nagyobb tetra pelus, mivel érzékeny a baba bőre
- újszülötteknek köldökcsonk kezeléshez alkohol (gyermekorvos írja fel), fültisztító pálca
- hintőpor (gyermekorvos írja fel) a csonk kezeléséhez kell és a hajlatokhoz
- popsi krém (gyermekorvos írja fel) -vagy meg lehet kérni fitoterapeutát, hogy keverjen ki egy adalékanyagmentes popsi krémet! Én is a sajátomat használom
- popsi törlő kendő (bárhol beszerezhető). Én kikeverek egy folyadékot, ami csak is természetes anyagokat tartalmaz és ezzel fújom be a popsit, majd papír zsebkendővel tisztítom le. Így nem szennyezem a környezetet sem a törlőkendővel!
Kép innen: http://tiptopbaba.hu/index.php?stilus=webaruhaz&hiv=39
- pelenka (újszülöttek általában minden egyes szopizás után termelnek valamit a pelusba, így 7-8 pelus fogy el naponta). Én mosható pelenkát használok. Ennél jobban szellőzik a baba feneke, gyorsabban lesz szobatiszta, nem terheli a környezetet. Számtalan fajtája van, ebből a pattintósat használom. Az eldobhatósat pedig éjszakára teszem fel, mert azért akkor több pisi termelődik. Ebből is a biológiailag teljesen lebomlót használom.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kovász készítése házilag

Most megosztok egy nagy titkot, amit már én is jó ideje kerestem. Egy alkalommal - sajnos nem tudom, hogy hol-, rátaláltam a házi kovász készítésének a receptjére. Mivel igyekszem minél természetes alapanyagokkal dolgozni- főzni -sütni a konyhában. Így évek óta motoszkál bennem a kérdés, hogy hogyan készítjük és tartjuk életben a házi kovászt. Hiszen régen ezzel sütöttek és esküvőkor a menyasszony az édesanyjától kapott egy adag kovászt. Tehát akár több nemzedékes is lehetett az eredeti kovász. Akkoriban nem volt hűtő, így szárítva tárolták. Ma viszont van, így ezt kihasználva készül el a saját kovászom. És miért jobb, mint az élesztő? Jó kérdés! Főleg azok számára lényeges, akik mindentől fel puffadnak, ég a gyomruk kelt tésztafélék fogyasztása után, akiknek epe problémájuk van, akik cukorbetegek, akik rákosak, akik vastagbél gyulladásban szenvednek, akik fontos a jó emésztés! Hiszen a kovász természetes erjedési folyamatokat indít be a tésztában, ami a testben gyorsabban emésztőd

Zabos bögrés süti- vegán

Gyors, egyszerű, egészséges és finom! Ennyi a jellemzője, ebben minden benne van! :-) Nálunk gyorsan elfogyott! :-) Az eredeti recept a Napfényes Élet Alapítvány: Sütemények könyvéből származik! Érdemes megvásárolni! Hozzávalók: - 1 bögre tönköly teljes kiőrlésű liszt - 1 bögre apró szemű zabpehely - fél bögre nyírfa cukor - 1 teáskanál fahéj - 1 db narancs leve - 1 db bio citrom héja - 1 marék dió apróra darabolva - én előtte meg is pirítottam - fél bögre hidegen sajtolt napraforgó olaj - 2 bögre tisztított víz - 1 teáskanál bio szódabikarbóna Elkészítése: - a száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet - állni hagyjuk kb. 15-20 percig, ha kell, akkor adunk hozzá még vizet - tepsi öntjük és 150 fokon készre sütjük Jó Étvágyat!

Házi növényi tejföl!

Alapjában lehet kapni a boltokban növényi tejfölt, és otthon is számos módja van, hogy helyettesítsük. Viszont a tapasztalatom az, hogy nem minden ételben finom a rizsliszt+citromlé kombináció. Ezért kifejlesztettem a házi növényi tejfölt. Aminek nagyon hasonló a tejfölhöz az íze, de természetesen érződik rajta, hogy nem eredeti! 1. Először készítettem egy rizs+kesudió tejet (sűrű tej) 2. Hagytam langyos hűlni, amikor belekevertem 1 teáskanál nádcukrot és 2 kapszula növényi probiotikumot (DM), 3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj 3. Beletettem a joghurt készítőbe 12 órára 4. Amikor elkészült, akkor tettem még bele kevés citrom levét 5. Hűtőbe tettem és még 1 hét múlva is használható volt! Jó Egészséget!