Ugrás a fő tartalomra

Babára várva 2.

Sokan kérdezik meg tőlem, hogy mi lehet az oka, hogy ha nem jön össze a baba?

Ha már orvosilag sem indokolt a gyermekáldás akkor a következők állhatnak az okok hátterében:

- nincs megfelelő peteérés. Ennek az okát orvossal és természetgyógyásszal konzultáljuk meg. Általában ezen lehet segíteni pl.: gyógyteákkal, méhészeti termékekkel, tudatos étkezéssel
- nem állunk készen a baba befogadására. Fontosabb számunkra a pénz, a karrier, mint a gyerek!
- a szervezet elsavasodása.
Túl sok "holt" ételt fogyasztunk és kevés élőt! 
Ne használjunk mikrót, félkész ételeket és kész fűszerkeverékeket! 
A túl sok negatív gondolat is savasít! 
Ebben az esetben mind a két félnek át kell gondolnia, hogy mit eszik-iszik, hol dolgozik! Ez eletroszmog (túl sok számítógép előtti ülés-dolgozás, mobiltelefonhasználat stb.), a sugárzás-, vegyi-, kémiai-, területek csökkentik a nemzőképességet a fogantatás lehetőségét!

A fentiek csak példák! Ezen kívül létezhet még számos más egyéb ok a baba fogantásának hátterében!
A megoldás mindig egyénre szabott! Ne próbálkozzunk felelőtlenül össze-vissza mindenfélét enni-inni. Kérjük ki természetgyógyász tanácsát, aki ránk szabva állítja össze a terápiát!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kovász készítése házilag

Most megosztok egy nagy titkot, amit már én is jó ideje kerestem. Egy alkalommal - sajnos nem tudom, hogy hol-, rátaláltam a házi kovász készítésének a receptjére. Mivel igyekszem minél természetes alapanyagokkal dolgozni- főzni -sütni a konyhában. Így évek óta motoszkál bennem a kérdés, hogy hogyan készítjük és tartjuk életben a házi kovászt. Hiszen régen ezzel sütöttek és esküvőkor a menyasszony az édesanyjától kapott egy adag kovászt. Tehát akár több nemzedékes is lehetett az eredeti kovász. Akkoriban nem volt hűtő, így szárítva tárolták. Ma viszont van, így ezt kihasználva készül el a saját kovászom. És miért jobb, mint az élesztő? Jó kérdés! Főleg azok számára lényeges, akik mindentől fel puffadnak, ég a gyomruk kelt tésztafélék fogyasztása után, akiknek epe problémájuk van, akik cukorbetegek, akik rákosak, akik vastagbél gyulladásban szenvednek, akik fontos a jó emésztés! Hiszen a kovász természetes erjedési folyamatokat indít be a tésztában, ami a testben gyorsabban emésztőd

Házi növényi tejföl!

Alapjában lehet kapni a boltokban növényi tejfölt, és otthon is számos módja van, hogy helyettesítsük. Viszont a tapasztalatom az, hogy nem minden ételben finom a rizsliszt+citromlé kombináció. Ezért kifejlesztettem a házi növényi tejfölt. Aminek nagyon hasonló a tejfölhöz az íze, de természetesen érződik rajta, hogy nem eredeti! 1. Először készítettem egy rizs+kesudió tejet (sűrű tej) 2. Hagytam langyos hűlni, amikor belekevertem 1 teáskanál nádcukrot és 2 kapszula növényi probiotikumot (DM), 3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj 3. Beletettem a joghurt készítőbe 12 órára 4. Amikor elkészült, akkor tettem még bele kevés citrom levét 5. Hűtőbe tettem és még 1 hét múlva is használható volt! Jó Egészséget!

Zabos bögrés süti- vegán

Gyors, egyszerű, egészséges és finom! Ennyi a jellemzője, ebben minden benne van! :-) Nálunk gyorsan elfogyott! :-) Az eredeti recept a Napfényes Élet Alapítvány: Sütemények könyvéből származik! Érdemes megvásárolni! Hozzávalók: - 1 bögre tönköly teljes kiőrlésű liszt - 1 bögre apró szemű zabpehely - fél bögre nyírfa cukor - 1 teáskanál fahéj - 1 db narancs leve - 1 db bio citrom héja - 1 marék dió apróra darabolva - én előtte meg is pirítottam - fél bögre hidegen sajtolt napraforgó olaj - 2 bögre tisztított víz - 1 teáskanál bio szódabikarbóna Elkészítése: - a száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet - állni hagyjuk kb. 15-20 percig, ha kell, akkor adunk hozzá még vizet - tepsi öntjük és 150 fokon készre sütjük Jó Étvágyat!