Szeretem a májkrémet, s így úgy kísérleteztem, míg rá nem jöttem a vega változatára is, így tudjuk reggelikre fogyasztani! :-)
Nagyon egyszerű:
- 2-3 fej csiperke gomba,
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- bio olíva olaj,
- só, bors, majoranna
- hidegen sajtolt tökmagolaj, lenmagolaj, pirospaprika olaj
- 2 evőkanál sőrélesztő
A vöröshagymát apróra összevágom, az olíva olajon megpirítom. Hozzáadom a felszeletelt gombát. Sózom, borsozom, rászórom a majorannát.
Amikor a gomba megpuhult, akkor összeturmixolom és langyos vagy hideg állapotában hozzákeverem a hidegen sajtolt olajokat, hogy olyan jó olajos legyen, valamint a sőrélesztő pelyhet.
Hagyom egy éjszakán át érlelni, majd reggel tönkölykenyérrel és friss zöldségekkel tálalom!
"Közel ötven százalékban tartalmaz természetes fehérjét, és megtalálhatók benne az úgynevezett esszenciális (nélkülözhetetlen) aminosavak, vagyis a fehérjék azon építőkövei, amelyeket a szervezet nem tud előállítani, ezért külső forrásból kell pótolni őket. A sörélesztő másik különleges tulajdonsága az, hogy nagyon gazdag nukleinsavakban (100 g fehérjére 2,5-3 g nukleinsav esik benne), ami elősegíti a fehérjék optimális felszívódását.
Rendkívül könnyen hasznosuló fehérjetartalma mellett a sörélesztőben megtalálhatjuk az összes B-vitamint, ráadásul pont a megfelelő arányban, ami azért fontos, mert így kedvező élettani hatásaik kiegészítik egymást. Számos nyomelemet is tartalmaz, például vasat, mangánt, rezet, cinket, szelént, foszfort, kalciumot, krómot, jódot és magnéziumot. Ezek a nyomelemek aminosavakhoz kötve találhatók benne, ami pontosan az a forma, amelyben a szervezet azonnal hasznosítani tudja őket. " forrás:www.solstar.hu
Isteni Finom!
Jó Étvágyat!
Nagyon egyszerű:
- 2-3 fej csiperke gomba,
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- bio olíva olaj,
- só, bors, majoranna
- hidegen sajtolt tökmagolaj, lenmagolaj, pirospaprika olaj
- 2 evőkanál sőrélesztő
A vöröshagymát apróra összevágom, az olíva olajon megpirítom. Hozzáadom a felszeletelt gombát. Sózom, borsozom, rászórom a majorannát.
Amikor a gomba megpuhult, akkor összeturmixolom és langyos vagy hideg állapotában hozzákeverem a hidegen sajtolt olajokat, hogy olyan jó olajos legyen, valamint a sőrélesztő pelyhet.
Hagyom egy éjszakán át érlelni, majd reggel tönkölykenyérrel és friss zöldségekkel tálalom!
Sőrélesztő hatása:
"Közel ötven százalékban tartalmaz természetes fehérjét, és megtalálhatók benne az úgynevezett esszenciális (nélkülözhetetlen) aminosavak, vagyis a fehérjék azon építőkövei, amelyeket a szervezet nem tud előállítani, ezért külső forrásból kell pótolni őket. A sörélesztő másik különleges tulajdonsága az, hogy nagyon gazdag nukleinsavakban (100 g fehérjére 2,5-3 g nukleinsav esik benne), ami elősegíti a fehérjék optimális felszívódását.
Rendkívül könnyen hasznosuló fehérjetartalma mellett a sörélesztőben megtalálhatjuk az összes B-vitamint, ráadásul pont a megfelelő arányban, ami azért fontos, mert így kedvező élettani hatásaik kiegészítik egymást. Számos nyomelemet is tartalmaz, például vasat, mangánt, rezet, cinket, szelént, foszfort, kalciumot, krómot, jódot és magnéziumot. Ezek a nyomelemek aminosavakhoz kötve találhatók benne, ami pontosan az a forma, amelyben a szervezet azonnal hasznosítani tudja őket. " forrás:www.solstar.hu
Isteni Finom!
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése