Gyors-finom-laktató! :-)
Hozzávalók 4 főre:
- kb. 15 dkg nádcukor
- 4 evőkanál kókuszszír
- fél liter kókusztej
- 2 evőkanál útifűmaghéj
- vanília
- fahéj
Elkészítése:
- nádcukrot feltesszük egy lábasba, de zsiradék nélkül, hogy karamelizálódjon
- amikor már felolvadt a cukor, akkor hozzáadunk 1 evőkanál kókuszzsírt, és 4 evőkanál kókusztejet. Összeforraljuk, és levesszük a tűzről
- a maradék kókusztejbe teszünk mézet vagy nádcukrot, vaníliát. Összemelegítjük, de nem forraljuk. Majd hozzáadjuk a maradék kókuszszírt. Amikor langyosra visszahűlt, akkor beletesszük az útifűmaghéjat.
- egy pohár aljába teszünk karamell krémet, majd ráhalmozzuk a vaníliát és legvégül karamellát. Meg lehet még szórni pirított mandulával.
- megbolondíthatjuk esetleg a karamellát egy kis sóval, így még finomabb.
Holdállás: Virág-olajos napokon
Hozzávalók 4 főre:
- kb. 15 dkg nádcukor
- 4 evőkanál kókuszszír
- fél liter kókusztej
- 2 evőkanál útifűmaghéj
- vanília
- fahéj
Elkészítése:
- nádcukrot feltesszük egy lábasba, de zsiradék nélkül, hogy karamelizálódjon
- amikor már felolvadt a cukor, akkor hozzáadunk 1 evőkanál kókuszzsírt, és 4 evőkanál kókusztejet. Összeforraljuk, és levesszük a tűzről
- a maradék kókusztejbe teszünk mézet vagy nádcukrot, vaníliát. Összemelegítjük, de nem forraljuk. Majd hozzáadjuk a maradék kókuszszírt. Amikor langyosra visszahűlt, akkor beletesszük az útifűmaghéjat.
- egy pohár aljába teszünk karamell krémet, majd ráhalmozzuk a vaníliát és legvégül karamellát. Meg lehet még szórni pirított mandulával.
- megbolondíthatjuk esetleg a karamellát egy kis sóval, így még finomabb.
Holdállás: Virág-olajos napokon
Megjegyzések
Megjegyzés küldése