Ugrás a fő tartalomra

Csicseriborsó mártogatós - növényi

Télen is lehet nyers ételeket fogyasztani, igaz azért jobban kell a fantáziával játszani, de nem lehetetlen. Nálunk nagy kedvenc, még a gyerekek is szeretik. Bele lehet tunkolni a répát, zellert, karalábét! Hm....akár uzsonnára, vacsorára tökéletes!

Hozzávalók:
- 1 db konzerv csicseriborsó, vagy kb. 25 dkg megfőtt csicseriborsó
- só, bors, fokhagyma
- 2 evőkanál darált szezámmag
- fél citrom leve
- olíva olaj, búza / kukorica csíra olaj, lenmag olaj

Elkészítése:
- mindent beleteszünk egy edénybe, majd egy pici vizet is hozzáadunk, hogy a turmixgép jobban vigye.
- jól összepépesítjük és annyi olajat teszünk hozzá, hogy krémes, de nem folyós állagot kapjunk

Jó Étvágyat!

Holdállás: termés-fehérje napokon

Megjegyzések

  1. Ez a csicseriborsós mártogatós nagyon finom lehet és jól is néz ki. Hétvégén ki is próbálom. Nagyon egyszerűen elkészíthető. A minap rátaláltam egy biokertész videójára https://www.youtube.com/watch?v=1JJfKk70z_E ami számomra nagyon elgondolkodtató volt. Úgy gondolom, hogy ez olyan üzenetet, amit mindenkinek hallania kell!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kovász készítése házilag

Most megosztok egy nagy titkot, amit már én is jó ideje kerestem. Egy alkalommal - sajnos nem tudom, hogy hol-, rátaláltam a házi kovász készítésének a receptjére. Mivel igyekszem minél természetes alapanyagokkal dolgozni- főzni -sütni a konyhában. Így évek óta motoszkál bennem a kérdés, hogy hogyan készítjük és tartjuk életben a házi kovászt. Hiszen régen ezzel sütöttek és esküvőkor a menyasszony az édesanyjától kapott egy adag kovászt. Tehát akár több nemzedékes is lehetett az eredeti kovász. Akkoriban nem volt hűtő, így szárítva tárolták. Ma viszont van, így ezt kihasználva készül el a saját kovászom. És miért jobb, mint az élesztő? Jó kérdés! Főleg azok számára lényeges, akik mindentől fel puffadnak, ég a gyomruk kelt tésztafélék fogyasztása után, akiknek epe problémájuk van, akik cukorbetegek, akik rákosak, akik vastagbél gyulladásban szenvednek, akik fontos a jó emésztés! Hiszen a kovász természetes erjedési folyamatokat indít be a tésztában, ami a testben gyorsabban emésztőd

Zabos bögrés süti- vegán

Gyors, egyszerű, egészséges és finom! Ennyi a jellemzője, ebben minden benne van! :-) Nálunk gyorsan elfogyott! :-) Az eredeti recept a Napfényes Élet Alapítvány: Sütemények könyvéből származik! Érdemes megvásárolni! Hozzávalók: - 1 bögre tönköly teljes kiőrlésű liszt - 1 bögre apró szemű zabpehely - fél bögre nyírfa cukor - 1 teáskanál fahéj - 1 db narancs leve - 1 db bio citrom héja - 1 marék dió apróra darabolva - én előtte meg is pirítottam - fél bögre hidegen sajtolt napraforgó olaj - 2 bögre tisztított víz - 1 teáskanál bio szódabikarbóna Elkészítése: - a száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet - állni hagyjuk kb. 15-20 percig, ha kell, akkor adunk hozzá még vizet - tepsi öntjük és 150 fokon készre sütjük Jó Étvágyat!

Házi növényi tejföl!

Alapjában lehet kapni a boltokban növényi tejfölt, és otthon is számos módja van, hogy helyettesítsük. Viszont a tapasztalatom az, hogy nem minden ételben finom a rizsliszt+citromlé kombináció. Ezért kifejlesztettem a házi növényi tejfölt. Aminek nagyon hasonló a tejfölhöz az íze, de természetesen érződik rajta, hogy nem eredeti! 1. Először készítettem egy rizs+kesudió tejet (sűrű tej) 2. Hagytam langyos hűlni, amikor belekevertem 1 teáskanál nádcukrot és 2 kapszula növényi probiotikumot (DM), 3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj 3. Beletettem a joghurt készítőbe 12 órára 4. Amikor elkészült, akkor tettem még bele kevés citrom levét 5. Hűtőbe tettem és még 1 hét múlva is használható volt! Jó Egészséget!