Ugrás a fő tartalomra

Natúr Alak Program- Befejezés

Sajnos a technika ördöge nem engedte idáig, hogy bejezéseket írjak. Így sajnos nagyon elmaradtam a bejegyzéseimmel. Ez lehet egy égi jelzés, hogy nem kell ezt a dolgot annyira erőltetnem.
fogyasgyorsan.blogspoot.com

Most álljon itt egy kis befejezés:
Általában elmondható, hogy manapság teljesen más lett az ideál. Az a szép, aki vagy teljesen izmos és vékony, vagy csont és bőr. Nem az a fő, hogy az egészség meglegyen, hanem, hogy mások által felállított ideálnak feleljen meg az ember. Az is tény, hogy sokan úgy fogynak, hogy nem esznek. Ami fogyáshoz vezet, de nem lesz tartós.
Azt is elfejeti az ember, hogy a sejteknek nagyon jó a visszaemlékező képességük. Ha valaki genetikailag teltebb, akkor hiába fogy le, akkor is vissza fogja szedni. Ekkor jön a jó kis irány, hogy életmódváltás! Viszont ehhez igen, át kell alakítani az agyat!
Egyszerűen elképedek azokon a diétákon, amelyek manapság mennek. Én természetgyógyász szemmel nem vélekedek ezekről pozitívan! Természetesen mindenkinek más a jó, de azért van egy alaptörvény a szerveztünk működésében! Sokan fogyhatnak a Paleo táplálkozással, de azért gondoljunk bele, hogy az ősember meddig is élt? Ez a cél?
Az ájurvédában 3 embertípust különböztetnek meg! Ezt nem tegnap találták ki! Érdemes utána nézni, hogy mit is írnak. Ha nem is tartjuk be az ott írt táplálkozást, de legalább rájöhetünk, hogy egyesek miért nem híznak, másokon a levegő is marad.
Azt kívánom minden fogyókúrázónak, hogy találja meg a számára az ideális életmódot! Mozogjon minden nap legalább 20 percet és a hitvilága is legyen kiegyensúlyozott!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kovász készítése házilag

Most megosztok egy nagy titkot, amit már én is jó ideje kerestem. Egy alkalommal - sajnos nem tudom, hogy hol-, rátaláltam a házi kovász készítésének a receptjére.

Mivel igyekszem minél természetes alapanyagokkal dolgozni- főzni -sütni a konyhában. Így évek óta motoszkál bennem a kérdés, hogy hogyan készítjük és tartjuk életben a házi kovászt. Hiszen régen ezzel sütöttek és esküvőkor a menyasszony az édesanyjától kapott egy adag kovászt. Tehát akár több nemzedékes is lehetett az eredeti kovász. Akkoriban nem volt hűtő, így szárítva tárolták. Ma viszont van, így ezt kihasználva készül el a saját kovászom.

És miért jobb, mint az élesztő? Jó kérdés! Főleg azok számára lényeges, akik mindentől fel puffadnak, ég a gyomruk kelt tésztafélék fogyasztása után, akiknek epe problémájuk van, akik cukorbetegek, akik rákosak, akik vastagbél gyulladásban szenvednek, akik fontos a jó emésztés! Hiszen a kovász természetes erjedési folyamatokat indít be a tésztában, ami a testben gyorsabban emésztődik …

Csipkebogyó tea készítése

Most megosztok veletek egy klasszikus gyógytea készítésének a receptjét.

Ez nem más, mint a csipkebogyó ( Rosa canina)  tea! Ezen tea készítésével is tévhitek élnek! Sokan úgy vélik, hogy leforrázzák és kész. Ez nem így van. Ehhez is türelem szükségeltetik, hogy elérjük a kívánt hatást (mielőtt elolvasnád ezt a részt, és még nem olvastad a teakészítésnek a szabályait, akkor azt itt megteheted: Gyógytea készítés szabályai)

A csipkebogyó egy csodálatos adománya a természetnek. Ezt a növényt már a Krisztus előtti időkben is ismerték. Vadrózsa termése. Miután elvirágzik a rózsa virág része, ott marad utána a termése, melynek a színe élénk piros.

A csipkebogyó tartalmaz:C-vitamint, A, B, E, K vitaminokat, cukrot, pektint, alma-és citromsavat, fehérjét, karotint, magnéziumot.

Hátasai közé sorolható: 
- immunerősítő,
- roboláló - hosszú betegségből való felépülést segíti
- általános erősítő,
- enyhe hashajtó,
- gátolja a meszesedést,
- máj-, és mellékvese működést serkentő
- antioxidáns (fontos…

Bodza szörp- tartósítószer nélkül!

Már pár éve saját magam teszem el a bodzaszörpöt és még soha nem romlott meg. Annak ellenére, hogy nem tartalmaz tartósítószert!
Most idén így készült:
Hozzávalók:
- sok-sok bodza virág - ügyeljünk rá, hogy napközben (legjobb déltájt) gyűjtsük, mert ekkor nyílnak ki a virágok a legjobban. A bodzaszörp pedig akkor lesz illatos, hogy ha sok virágot tartalmaz!
- víz
- citrom
- citromfű-menta (ez az idei újítás)
- nádcukor-gyümölcscukor
- citromsav-ha szükséges

Elkészítése:
- én egy 5 literes üvegbe rétegezem a bodzavirágot (nem mossuk meg előtte, mert lemossuk róla a pollent!), meghámozott citromot, citromfüvet, mentát
- a végén felöntjük tisztított vízzel
- állni hagyjuk 1-2 napig
- leszűrjük egy nagy lábasba, úgy, hogy a virágokat is jól kinyomkodjuk!
- hozzáadunk ízlés szerinti cukormennyiséget
- felforraljuk
- és még forró állapotban üvegekbe töljük
- és száraz dunsztba tessszük
készen is van!

Jó Egészséget!