Ugrás a fő tartalomra

Natúr Alak Program- Befejezés

Sajnos a technika ördöge nem engedte idáig, hogy bejezéseket írjak. Így sajnos nagyon elmaradtam a bejegyzéseimmel. Ez lehet egy égi jelzés, hogy nem kell ezt a dolgot annyira erőltetnem.
fogyasgyorsan.blogspoot.com

Most álljon itt egy kis befejezés:
Általában elmondható, hogy manapság teljesen más lett az ideál. Az a szép, aki vagy teljesen izmos és vékony, vagy csont és bőr. Nem az a fő, hogy az egészség meglegyen, hanem, hogy mások által felállított ideálnak feleljen meg az ember. Az is tény, hogy sokan úgy fogynak, hogy nem esznek. Ami fogyáshoz vezet, de nem lesz tartós.
Azt is elfejeti az ember, hogy a sejteknek nagyon jó a visszaemlékező képességük. Ha valaki genetikailag teltebb, akkor hiába fogy le, akkor is vissza fogja szedni. Ekkor jön a jó kis irány, hogy életmódváltás! Viszont ehhez igen, át kell alakítani az agyat!
Egyszerűen elképedek azokon a diétákon, amelyek manapság mennek. Én természetgyógyász szemmel nem vélekedek ezekről pozitívan! Természetesen mindenkinek más a jó, de azért van egy alaptörvény a szerveztünk működésében! Sokan fogyhatnak a Paleo táplálkozással, de azért gondoljunk bele, hogy az ősember meddig is élt? Ez a cél?
Az ájurvédában 3 embertípust különböztetnek meg! Ezt nem tegnap találták ki! Érdemes utána nézni, hogy mit is írnak. Ha nem is tartjuk be az ott írt táplálkozást, de legalább rájöhetünk, hogy egyesek miért nem híznak, másokon a levegő is marad.
Azt kívánom minden fogyókúrázónak, hogy találja meg a számára az ideális életmódot! Mozogjon minden nap legalább 20 percet és a hitvilága is legyen kiegyensúlyozott!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kovász készítése házilag

Most megosztok egy nagy titkot, amit már én is jó ideje kerestem. Egy alkalommal - sajnos nem tudom, hogy hol-, rátaláltam a házi kovász készítésének a receptjére. Mivel igyekszem minél természetes alapanyagokkal dolgozni- főzni -sütni a konyhában. Így évek óta motoszkál bennem a kérdés, hogy hogyan készítjük és tartjuk életben a házi kovászt. Hiszen régen ezzel sütöttek és esküvőkor a menyasszony az édesanyjától kapott egy adag kovászt. Tehát akár több nemzedékes is lehetett az eredeti kovász. Akkoriban nem volt hűtő, így szárítva tárolták. Ma viszont van, így ezt kihasználva készül el a saját kovászom. És miért jobb, mint az élesztő? Jó kérdés! Főleg azok számára lényeges, akik mindentől fel puffadnak, ég a gyomruk kelt tésztafélék fogyasztása után, akiknek epe problémájuk van, akik cukorbetegek, akik rákosak, akik vastagbél gyulladásban szenvednek, akik fontos a jó emésztés! Hiszen a kovász természetes erjedési folyamatokat indít be a tésztában, ami a testben gyorsabban emésztőd

Zabos bögrés süti- vegán

Gyors, egyszerű, egészséges és finom! Ennyi a jellemzője, ebben minden benne van! :-) Nálunk gyorsan elfogyott! :-) Az eredeti recept a Napfényes Élet Alapítvány: Sütemények könyvéből származik! Érdemes megvásárolni! Hozzávalók: - 1 bögre tönköly teljes kiőrlésű liszt - 1 bögre apró szemű zabpehely - fél bögre nyírfa cukor - 1 teáskanál fahéj - 1 db narancs leve - 1 db bio citrom héja - 1 marék dió apróra darabolva - én előtte meg is pirítottam - fél bögre hidegen sajtolt napraforgó olaj - 2 bögre tisztított víz - 1 teáskanál bio szódabikarbóna Elkészítése: - a száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet - állni hagyjuk kb. 15-20 percig, ha kell, akkor adunk hozzá még vizet - tepsi öntjük és 150 fokon készre sütjük Jó Étvágyat!

Házi növényi tejföl!

Alapjában lehet kapni a boltokban növényi tejfölt, és otthon is számos módja van, hogy helyettesítsük. Viszont a tapasztalatom az, hogy nem minden ételben finom a rizsliszt+citromlé kombináció. Ezért kifejlesztettem a házi növényi tejfölt. Aminek nagyon hasonló a tejfölhöz az íze, de természetesen érződik rajta, hogy nem eredeti! 1. Először készítettem egy rizs+kesudió tejet (sűrű tej) 2. Hagytam langyos hűlni, amikor belekevertem 1 teáskanál nádcukrot és 2 kapszula növényi probiotikumot (DM), 3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj 3. Beletettem a joghurt készítőbe 12 órára 4. Amikor elkészült, akkor tettem még bele kevés citrom levét 5. Hűtőbe tettem és még 1 hét múlva is használható volt! Jó Egészséget!