Ugrás a fő tartalomra

Natúr Alak Program - 2. nap


http://transindex.ro/


Most beszéljünk egy kicsit a mozgásról. Azzal mindenki tisztában van, hogy az étkezés és a mozgás együtt jár kézen fogva. Tehát, hogy ha külsőleg szeretnénk, hogy az alakunk formálódjon, ahhoz kell a mozgás is.
Nos, mit?
Erről minden szakembernek meg van a saját véleménye. Azért vannak olyan edzők, akik figyelembe veszik, hogy ki milyen munkát végez, mennyi időt fordít edzésre, milyen hatékonyan dolgozik az edzések folyamán, testalkat és egyéb más mozgásszervi adottságokat is. Tehát itt sem szabadna mindenkire egy "nadrágot" ráhúzni, hogy csak egy valami a jó, mert akkor nem lenne mindig újítás e téren!
Amit én látok, hogy sokan nem mozognak, pedig sokkal nyugodtabbak lennének, nem aggódnának annyit és egészségileg is sokkal jobb helyzetben lenne az ország!
Mindig válasszunk olyan mozgásformát, amit szívesen és élvezettel végzünk! Attól, hogy egy edző a saját edzését élvezi, lehet, hogy attól még rosszul érezzük magunkat. Hiszen az edző már megtalálta a saját mozgásformáját, és rajtunk a sor, hogy mi is megtaláljuk! Ne azért mozogjunk, mert muszáj, hanem, mert szeretnénk, aztán úgy is jön a "rákattanás", és le se tudunk állni róla! Ez lenne a lényeg!
Mai menüm

- reggeli: omlett, tönköly kenyér, paprika, paradicsom,
- tízórai: alma
- ebéd: köles kása borsóval és kukoricával
- uzsonna- vacsora: főzőtanfolyam kóstolói

Mozgás: kaszálás! Igen, mert nagy volt a fű az udvarban, nincs fűnyírónk, így kaszálni szoktuk. Na ez túlzás, hogy sűrűn, mert a párom nem nagyon jut oda, így én tanulgatok kaszálni. Na ez nagyon kemény tud lenni! Dolgozni kell karral, lábbal, törzzsel csavarodni és közben lélegezni! Pici az udvarunk, de jól elfáradtam!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kovász készítése házilag

Most megosztok egy nagy titkot, amit már én is jó ideje kerestem. Egy alkalommal - sajnos nem tudom, hogy hol-, rátaláltam a házi kovász készítésének a receptjére.

Mivel igyekszem minél természetes alapanyagokkal dolgozni- főzni -sütni a konyhában. Így évek óta motoszkál bennem a kérdés, hogy hogyan készítjük és tartjuk életben a házi kovászt. Hiszen régen ezzel sütöttek és esküvőkor a menyasszony az édesanyjától kapott egy adag kovászt. Tehát akár több nemzedékes is lehetett az eredeti kovász. Akkoriban nem volt hűtő, így szárítva tárolták. Ma viszont van, így ezt kihasználva készül el a saját kovászom.

És miért jobb, mint az élesztő? Jó kérdés! Főleg azok számára lényeges, akik mindentől fel puffadnak, ég a gyomruk kelt tésztafélék fogyasztása után, akiknek epe problémájuk van, akik cukorbetegek, akik rákosak, akik vastagbél gyulladásban szenvednek, akik fontos a jó emésztés! Hiszen a kovász természetes erjedési folyamatokat indít be a tésztában, ami a testben gyorsabban emésztődik …

Csipkebogyó tea készítése

Most megosztok veletek egy klasszikus gyógytea készítésének a receptjét.

Ez nem más, mint a csipkebogyó ( Rosa canina)  tea! Ezen tea készítésével is tévhitek élnek! Sokan úgy vélik, hogy leforrázzák és kész. Ez nem így van. Ehhez is türelem szükségeltetik, hogy elérjük a kívánt hatást (mielőtt elolvasnád ezt a részt, és még nem olvastad a teakészítésnek a szabályait, akkor azt itt megteheted: Gyógytea készítés szabályai)

A csipkebogyó egy csodálatos adománya a természetnek. Ezt a növényt már a Krisztus előtti időkben is ismerték. Vadrózsa termése. Miután elvirágzik a rózsa virág része, ott marad utána a termése, melynek a színe élénk piros.

A csipkebogyó tartalmaz:C-vitamint, A, B, E, K vitaminokat, cukrot, pektint, alma-és citromsavat, fehérjét, karotint, magnéziumot.

Hátasai közé sorolható: 
- immunerősítő,
- roboláló - hosszú betegségből való felépülést segíti
- általános erősítő,
- enyhe hashajtó,
- gátolja a meszesedést,
- máj-, és mellékvese működést serkentő
- antioxidáns (fontos…

Bodza szörp- tartósítószer nélkül!

Már pár éve saját magam teszem el a bodzaszörpöt és még soha nem romlott meg. Annak ellenére, hogy nem tartalmaz tartósítószert!
Most idén így készült:
Hozzávalók:
- sok-sok bodza virág - ügyeljünk rá, hogy napközben (legjobb déltájt) gyűjtsük, mert ekkor nyílnak ki a virágok a legjobban. A bodzaszörp pedig akkor lesz illatos, hogy ha sok virágot tartalmaz!
- víz
- citrom
- citromfű-menta (ez az idei újítás)
- nádcukor-gyümölcscukor
- citromsav-ha szükséges

Elkészítése:
- én egy 5 literes üvegbe rétegezem a bodzavirágot (nem mossuk meg előtte, mert lemossuk róla a pollent!), meghámozott citromot, citromfüvet, mentát
- a végén felöntjük tisztított vízzel
- állni hagyjuk 1-2 napig
- leszűrjük egy nagy lábasba, úgy, hogy a virágokat is jól kinyomkodjuk!
- hozzáadunk ízlés szerinti cukormennyiséget
- felforraljuk
- és még forró állapotban üvegekbe töljük
- és száraz dunsztba tessszük
készen is van!

Jó Egészséget!