Ugrás a fő tartalomra

Natúr Alak Program - 0. Nap

Holnaptól bejegyzésre kerülnek a mindennapjaim. Tehát a természetes testsúly beállítási program, amit egyszerűen Natúr Alak Program. Hogy miért is ez lett a neve?

Na ennek a története hússzúra nyúlna, de röviden összefoglalom! :-)
Én is már évek óta keresem a megfelelő módszert arra, hogy leadjam a felesleges testsúlyomat, ami most 15 kg. Első ránézésre soknak tűnik, de így sem leszek olyan, mint 18 éves koromban. Ahhoz még kellene 10 kilogramm, viszont már nem vagyok 18, és túl vagyok egy várandósságon is.

Nem mindig voltam ilyen kövér. Gyerekként éheztettek, mert a hajlamot látták a szüleim, így nem kaptam egyszerűen enni, és mellette sokat sportoltam. Így csinos és vékony voltam. Boldog? - nem.
Aztán jött egy kapcsolat, amivel a kilók is feljöttek. Megnyugodtam mellette, jókat ettem, aztán hirtelen beteg lettem. Igen sok időbe telt mire kiderült, hogy II. típusú cukorbetegség és meddőség a diagnózis. Ezeket sikerült a megoldanom természetes módszerekkel. Ma már egészséges vagyok. A kilók viszont megmaradtak..
Mindenkit megleptem azzal, hogy a várandósság alatt nem igazán híztam és a szülés után pár nappal kevesebbet mutatott a mérleg, mint az elején!

A lényeg az, hogy sok minden próbálkozáson túl vagyok már! A végére kialakult a saját módszerem, amellyel idáig mindenki fogyott csak én nem... csak tartom a súlyomat, egészséges vagyok, sokat mozgok és jókat eszem! :-)

Az életmód lényege: 

- Heti egyszer eszek húst,
- figyelembe veszem a Hold állását,
- sokat eszem nyers zöldségeket, gyümölcsöket
- teljes kiőrlésű-, és értékű gabonákat fogyasztok!
- méz, gyümölcscukor használata - nincs cukor
- csírák fogyasztása
- tisztított vizet iszom, vagy gyógytekákat
- heti 4 alkalommal jógázom
- e mellett ami belefér kardió-intervallum edzések, ha a gyerek engedi...
stb. ez a hetek folyamán kiderül!




Amit én most újat fogok kipróbálni: tejtermékek csökkentése, mert lehet, hogy tejcukor érzékenységem van. Ez majd kiderül! :-)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kovász készítése házilag

Most megosztok egy nagy titkot, amit már én is jó ideje kerestem. Egy alkalommal - sajnos nem tudom, hogy hol-, rátaláltam a házi kovász készítésének a receptjére.

Mivel igyekszem minél természetes alapanyagokkal dolgozni- főzni -sütni a konyhában. Így évek óta motoszkál bennem a kérdés, hogy hogyan készítjük és tartjuk életben a házi kovászt. Hiszen régen ezzel sütöttek és esküvőkor a menyasszony az édesanyjától kapott egy adag kovászt. Tehát akár több nemzedékes is lehetett az eredeti kovász. Akkoriban nem volt hűtő, így szárítva tárolták. Ma viszont van, így ezt kihasználva készül el a saját kovászom.

És miért jobb, mint az élesztő? Jó kérdés! Főleg azok számára lényeges, akik mindentől fel puffadnak, ég a gyomruk kelt tésztafélék fogyasztása után, akiknek epe problémájuk van, akik cukorbetegek, akik rákosak, akik vastagbél gyulladásban szenvednek, akik fontos a jó emésztés! Hiszen a kovász természetes erjedési folyamatokat indít be a tésztában, ami a testben gyorsabban emésztődik …

Csipkebogyó tea készítése

Most megosztok veletek egy klasszikus gyógytea készítésének a receptjét.

Ez nem más, mint a csipkebogyó ( Rosa canina)  tea! Ezen tea készítésével is tévhitek élnek! Sokan úgy vélik, hogy leforrázzák és kész. Ez nem így van. Ehhez is türelem szükségeltetik, hogy elérjük a kívánt hatást (mielőtt elolvasnád ezt a részt, és még nem olvastad a teakészítésnek a szabályait, akkor azt itt megteheted: Gyógytea készítés szabályai)

A csipkebogyó egy csodálatos adománya a természetnek. Ezt a növényt már a Krisztus előtti időkben is ismerték. Vadrózsa termése. Miután elvirágzik a rózsa virág része, ott marad utána a termése, melynek a színe élénk piros.

A csipkebogyó tartalmaz:C-vitamint, A, B, E, K vitaminokat, cukrot, pektint, alma-és citromsavat, fehérjét, karotint, magnéziumot.

Hátasai közé sorolható: 
- immunerősítő,
- roboláló - hosszú betegségből való felépülést segíti
- általános erősítő,
- enyhe hashajtó,
- gátolja a meszesedést,
- máj-, és mellékvese működést serkentő
- antioxidáns (fontos…

Bodza szörp- tartósítószer nélkül!

Már pár éve saját magam teszem el a bodzaszörpöt és még soha nem romlott meg. Annak ellenére, hogy nem tartalmaz tartósítószert!
Most idén így készült:
Hozzávalók:
- sok-sok bodza virág - ügyeljünk rá, hogy napközben (legjobb déltájt) gyűjtsük, mert ekkor nyílnak ki a virágok a legjobban. A bodzaszörp pedig akkor lesz illatos, hogy ha sok virágot tartalmaz!
- víz
- citrom
- citromfű-menta (ez az idei újítás)
- nádcukor-gyümölcscukor
- citromsav-ha szükséges

Elkészítése:
- én egy 5 literes üvegbe rétegezem a bodzavirágot (nem mossuk meg előtte, mert lemossuk róla a pollent!), meghámozott citromot, citromfüvet, mentát
- a végén felöntjük tisztított vízzel
- állni hagyjuk 1-2 napig
- leszűrjük egy nagy lábasba, úgy, hogy a virágokat is jól kinyomkodjuk!
- hozzáadunk ízlés szerinti cukormennyiséget
- felforraljuk
- és még forró állapotban üvegekbe töljük
- és száraz dunsztba tessszük
készen is van!

Jó Egészséget!