Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Gomba raguval töltött spenótos palacsinta besamel öntettel (növényi)

Egy olyan étel, melyet minden évszakban elkészíthető. Nagyon mutatós, finom, így vendégvárónak is nagyon jó! Hozzávalók 4 személyre:   Palacsinta: - 2 marék friss spenót, vagy 5-6 evőkanál fagyasztott spenót - 10-15 evőkanál zabliszt - 5 evőkanál rizsliszt - 1 evőkanál őrölt lenmag vagy chia mag - rizstej - só, bors - késhegynyi szódabikarbóna Gomba ragu: - kb. 20 dkg csiperke gomba (barna) - só, bors, fokhagyma - kókuszszír Besamel: - rizstej, rizsliszt, só, szerecsendió, fehér bors Elkészítése:   A palacsin t ához a száraz összetevőket összekeverjük. Majd hozzáadjuk a spenótot, amit előtte sós vízben megfőztünk és összepürésítettünk. Adhatunk hozzá plusz fokhagymát és napraforgó olajat. Ezek után a nedves alkotókat is beletesszük. Annyi folyadékot, ebben az esetben rizstejet teszünk hozzá, hogy palacsinta tészta sűrűségű legyen. Állni hagyjuk 10 percig. Majd kisütjük őket. A gombát vékony szeletekre vágjuk és nagyon forró serpenyőben megpirítjuk és fű...

Szejtán sült jóasszony módra- növényi

Ha húsevő ismerőseinket meg szeretnénk lepni finomsággal, akkor ez egy a sok közül. Hiszen íze isteni! Hozzávalók 4 személyre: - fejenként 1-2 szelet pácolt szejtán (pác: paradicsompüré, só, szójaszósz, fokhagyma, mustár) - 1 nagy vöröshagyma - 3-4 gerezd fokhagyma - 30 dkg csiperke gomba - liszt - só,bors Elkészítése: a pácolt szejtán szeleteket egy serpenyőben kevés zsiradékon megpirítjuk. Majd kivesszük őket és újabb zsiradék hozzáadásával az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a feldarabolt gombát, vizet. Ízesítjük. Amikor a gomba-hagyma megpárolódott, akkor kevés liszttel besűrítjük. Párolt rizzsel tálaljuk. Jó Étvágyat!

Pilótakeksz-növényi

A bolti változatától sokkal egészségesebb, és finomabb! :-) Hozzávalók kb. 20 db-hoz: - 20 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt - 10 dkg aprószemű zabpehely - 10 dkg bio fehér liszt - 2 evőkanál holland kakaópor - 10 dkg cukor vagy 3 evőkanál elitrit-stiva keverék - vanília, só, 1 teáskanál foszfátmentes sütőpor - 3 evőkanál kókuszzsír - 2 evőkanál pálmazsír Krémhez: 3 evőkanál kókuszzsír+2 evőkanál pálmazsír+10 dkg porcukor+3 evőkanál kakópor Elkészítése: - a száraz anyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a zsiradékokat. Ha kell, akkor adjunk hozzá vizet. - felezzük el a tésztát, az egyik feléhez adjuk a kakaóport, dolgozzuk vele össze - a tésztát nyújtsuk ki jó vékonyra, majd szagsasuk ki - 150 fokos sütőben készre sütjük-kihűtjük! - a krémhez az összetevőket egyszerűen összemelegítjük és kihűtjük! - majd összeragasszuk a korongokat a krémmel-azonnal fogyaszthatjuk :-) Jó étvágyat! Holdállás: virágos napokkor

Új Élet,Új kezdet

Régen volt már bejegyzésem...azóta sok minden történt :-) Igazán nyáron nem sok új recept születik, mert a gyerekek kedvenceit készítem, ők pedig az elmúlt időszakból válogatnak, így nincs nagy lehetőségem az új kísérletekre. Erre jó az ovis időszak :-) A tesztalanyok pedig fehéren-feketén közlik az eredményt :-) kép forrása: www.ebredezok.hu Most, hogy már három gyermekünk van, igazán kihívás minden. Mivel nekünk nincs segítségünk, így sok gondolkodást igényel minden :-) De fontos a megfelelő táplálkozás, testmozgás, a lélek tápláléka, mai most abban merül ki, hogy látjuk gyermekeinket, ahogy fejlődnek :-) Új Élet nemcsak a harmadik kisfiúnkat jelenti, hanem ilyenkor új életet kell egy családnak megszoknia. Egyáltalán meg kell ismernünk az új lakótársunkat, ami tegyük hozzá igen izgalmas, mire rájövünk, hogy Ő nem három óránként szeretne enni, mint elődjei, s ezzel ne is erőlködjünk.... avagy altatást is másként kívánja...harmadrészről ő már teljesen vega gyerekként l...

Vitamin bomba

Nyáron nagyon kívánom a turmixokat. Sokszor csak ezt eszem (iszom) egy-egy étkezés helyet. Mostanában nagyon kívánom a piros gyümölcsöket. Ezt most turbósítottam néhány összetevővel még táplálóbb a testem számára. Ajánlom mindenkinek, a gyerekek is nagyon szeretik :-.) Hozzávalók 0,5 dl-hez: - 1 érett banán - fél alma - egy nagy maroknyi fagyasztott erdei gyümölcskeverék - fél citrom leve - fél evőkanál csíráztatott arany köles őrlemény (DM) - fél evőkanál kíméletesen szárított cékla por (Viva Natura Kft) - ha nem elég édes-pár csepp stivia - egy teáskanál kakaópor - tetejére pirított mogyoró -víz Elkészítése: - egyszerűen összeturmixolom az alapanyagokat :-) Jó Étvágyat!

Mogyorókrémes-csokis cupcake-glutén mentes

Nimród névnapjára készült az oviba. Olyat szerettem volna alkotni, ami finom-látványos-glutén mentes (mert van glutén érzékeny a tárasai között). Ez sikerült! :-) még harmadnap is finom volt, és nem száradt ki! Sajnos nem sikerült vegánra... Hozzávalók a csokis tésztához: - kb. 20 dkg rizsliszt - 5 evőkanál nádcukor - 2 tojás - 1 teáskanál foszfátmentes sütőpor - 3 evőkanál zsíros kakaópor - 2 evőkanál napraforgó olaj - rizstej, kb. 3 dl Elkészítése : - a száraz anyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a többit. Hagyjuk állni egy kicsit, mert lehet,hogy kell hozzá még folyadék. - majd formákba öntjük és 150 fokon készre sütjük Hozzávalók a krémhez: - 1 doboz mascapone - 2 evőkanál tejszín - 2 evőkanál mogyorókrém - 1 evőkanál kakaópor - 5 dkg vaj - porcukor - pár csepp citromlé - bio vanília Elkészítése: - a vajat megolvasztjuk 2-3 evőkanál porcukorral felhabosítjuk - hozzáadjuk a többi összetevőt és tovább keverjük - kóstoljuk és hűtőbe tesszük 20 percre ...

Almás süti nyalóka

Ez az ovis farsangra készült. Nem lett teljesen növényi, de nagyon mutatós-egészségesebb változat, mint a bolti. A gyerekek nagyon gyorsan elkapkodták :-) Hozzávalók kb. 30 db-hoz: Tészta - 3 db nagyobb alma - kb. 25 dkg teljes kiőrlésű liszt (vagy ugyanennyi barna rizsliszt+2 evőkanál útifűmaghéj- gluténmentes változatához) - 100 g nádcukor - 1 evőkanál méz - 1 teáskanál fahéj - 150 ml hidegen sajtolt napraforgó olaj - 1 teáskanál foszfát mentes sütőpor Elkészítése: a száraz anyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk az almát (előre lereszeljük-kinyomkodva adjuk a tésztához) és többi összetevőt. Hogy összeálljon jobban tegyünk annyi reszelt alma levét, amennyire piskóta sűrűségű tésztát kapunk (ha kell még folyadék adhatunk hozzá növényi tejet vagy csak egyszerűen vizet). Majd 150 fokos sütőben készre sütjük. Kihűtjük. Amikor kihűlt, akkor egyszerűen apró darabokra szétszedjük és keverünk hozzá vagy vajat (kb. 150 g), vagy kókuszzsírt (3-4 evőkanál)+2 evőkanál pálmazsír...