Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Mantra-Ének

Téli teakeverékek

Most következzen egy kis téli teakeverék, amely kicsik és nagyok számára is élvezhető lesz. Erősíti az immunrendszert és javítja az általános közérzetet. Ajánlom mindenkinek naponta 1 csészével fogyasztani két hétig, majd egy hét szünet után ismét meg lehet ismételni ezt a fajta teakúrát. - Kakukkfű 2 evőkanál - Citromfű 2 evőnakál, - Csipkebogyó 1 evőkanál - Hibiszkusz 1 evőkanál (ha valakinek savtúltengése van, akkor lehet, hogy a hibiszkuszra érzékenyen reagálhat, így az kihagyható. A citromfű helyett pedig fodormentát lehet alkalmazni) Ebből a teakeverékből 1 teáskanálnyit kell 2,5 dl vízhez. A már ismert forrázatot kell alkalmazni. Ha gyerekeknek szeretnénk adni, akkor 5 percig áztassuk, felnőttek számára pedig 15 percig. Mézzel ízesítve fogyaszthatjuk. Gyerek minden másnap kapják! Jó Egészséget!

Tökfőzelék pácolt szejtánnal

Ilyenkor ősszel fontos, hogy kellő képen megtámogassuk a szervezetünket. Érdemes sok főzeléket és levest enni ilyenkor! Ez a tökfőzelék igen gyorsan elkészíthető és a maradékot akár estére is el lehet fogyasztani! Hozzávalók: - egy nagy zacskó tök (1 kg) - tejföl - fokhagyma - kapor - só, bors - kukorica keményítő Pácolt szejtán: - fejenként két szelet szejtán (elkészítése itt ) - só, bors, fokhagyma, lila hagyma, - olíva olaj - mustár - fehér tönköly liszt Elkészítés: A tökfőzeléket a hagyományos módon készítjük el. Csak a habarásnál a tejfölt és a burgonya keményítőt keverjük össze simára és adjuk hozzá a tökhöz. Nem szabad túl sokáig főzni, mert akkor szétesik a keményítő és nagyon folyós lesz! A szejtán szeleteket megforgatjuk fehér tönköly lisztben. Mind a két oldalát megpirítjuk olíva olajon, majd, amikor piros, akkor hozzáadjuk a többi hozzávalót és egy kis vizet. Az egészet kicsit "főzzük": 1-3 perc. Majd frissen a főzelék mellé adjuk. Jó...

Ország Tortája- 2011

Idén az Ország Tortája a Kecskeméti köleses sárgabaracktorta lett. Az idei évben a kisfiam, Nimród kapta meg az Első Születésnapjára. Kicsit leegyszerűsítettem, "házi ízekre" fordítottam, és egészségesebbé tettem. Az eredmény nagyon finom, krémes és egészséges torta lett, amelyet ajánlok szívből mindenkinek! Igaz, kell hozzá egy kis türelem, de bárki könnyedén elkészítheti. Két napig készül. Egyik nap elkészítjük és a másik nap tálaljuk! Kicsit hosszadalmasan írtam le a receptet pont azért, hogy bárki el tudja az otthonában is készíteni! Nem őrdöngős!  Akkor lássunk is hozzá! Hozzávalók: A torta áll egy tésztából, egy krémből, egy barackos "öntetből", és csoki háromszögekből. Tészta: Én egy nagy tortát készítettem, tehát nem kis tortaformát vettem elő, hanem a nagyot. Kell hozzá kb. 15 dkg köles, amelyet 0,5 liter tej ben feltettem főzni két evőkanál gyümölcscukorral és bio vaníliával . Folyamatosan kevergettem, amíg fel nem forrt, majd takarékra ve...

Őszi teakevrék 1.

Ilyenkor ősszel, könnyebben fázunk meg. Vannak olyanok, akik gondolnak már a kezdetekkor, hogy erősítsék az immunrendszerüket, de többen vannak azok, akik csak, amikor megfáznak kapkodnak ide-oda. A legjobb ilyenkor is, hogy ha a szervezetere bízzuk a "munkát". Támogassuk, segítsük és ne dolgozzunk ellene! Tehát, amikor megfázunk, akkor ne egyből a gyógyszerekhez nyúljunk, hanem a növényi drogokhoz! Az alábbiakban ugyanazon összetevőket más arányban használom, más-más célra. Az elsőnél immunrendszert erősítjük a másodikban pedig fokozzunk a baktériumölő képességét az immunrendszernek. A ha csak általános immunerősítés a cél: - Borsmenta, - Citromfű, - Csipkebogyó (előző este beáztatva), - Kakukkfű Ezekből 1:1 arányban fogyasszunk. Forrázatot készítve, naponta egy csészével. Majd egy hét után csak minden másnap igyunk e nedüből. Ha már megfáztunk, de a helyzet még nem annyira súlyos, akkor: - Borsmenta 1 evőkanál, - Citromfű 1 evőkanál, - Csipkebogyó 2 evő...

A tél ízei – vegán szakácskönyv. Gyógyító növényi ételek

Tavaly, kaptam egy felkérést egy receptversenyre . Egy olyanra, amely nem tartalmaz húst, tejterméket és a télen beszerezhető és ennek az évszaknak megfelelő étel lehet. Sok gondolkozás után előkerült egy régi receptem, amivel pár éve a nővéreméket leptem meg Karácsonyra: Töltött káposzta ! Volt nagy megdöbbenés, amikor elkészítettem. Nem árultam el nekik, hogy nincs benne hús! :-) Ették, többször is vettek belőle. Kérdezgettem többször őket, hogy hogy ízlik nekik? Nővérem is visszakérdezett, hogy nem-e ez az első töltött káposztám? Akkor már nem bírtam tovább és elárultam, hogy ebben nincs hús! Nagy kerek szemek, csodálkozások. Érezték, hogy ez egy kicsit más, de hogy nincs benne hús, arra ők sem gondoltak. Tehát elküldtem ezt a receptet a versenyre, és igaz, nem ez nyerte, de a szerkesztőknek is nagyon tetszett, így beválogatták a receptes könyvbe. Már kapható! Továbbítom a szerkesztők levelét: Megjelent! Rendelje meg most! A tél ízei – vegán szakácskönyv. Gyógyító növény...

"Mogyorókrém"-nyers

A bolti változata telis-tele van olyan anyagokkal, amelyeknek nem kellene benne lenniük. Íme egy olyan recept, amely gyorsan elkészíthető és egy kis házi kekszre rákenhető. Hozzávalók: - 200 g mogyoró (előre beáztatva és megszárítva) - 2 evőkanál karob pór - 1 evőkanál méz - kevés víz - 2 evőkanál kakaóvaj felolvasztva - 2 evőkanál kókuszolaj Elészészítese: - a hozzávalókat összeturmixoljuk és hagyjuk egy éjszakát a hűtőben érlelni. Jó Étvágyat!