Íme a nyertes étel recept!
A főtétel vegán!
A főtétel vegán!
Hozzávalók 1 személyre szetján szelethez:
-
2 szelet szejtán szelet
-
Kakukkfű
-
Mustár
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 evőkanál olíva olaj
Barna mártás:
-
1 evőkanál nádcukor
-
Fél hagyma
-
3 dkg zeller
-
3 dkg sárgarépa
-
3 dkg fehérrépa
-
3 dkg karalábé
-
3 dkg csiperkegomba
-
Fél evőkanál kókuszzsír
-
Só, bors, paradicsom püré, paprika krém, worchester
szósz, szója szósz, balzsam ecet
-
3 nagy szem aszalt szilva
Tönkölyös gőzgombóc:
-
10 dkg bio fehér tönköly liszt
-
2 g élesztő
-
Só, pici cukor
-
1 evőkanál bio repce olaj
Elkészítése:
A szejtánt a felsorolt fűszerekkel, fokhagymával bepácoljuk,
és 1 hétig az olíva olajban hagyjuk, majd saját olajában mind két oldalát
megpirítjuk.
A barnamártáshoz az aszalt szilvát egy éjszakára kevés
balzsamecetes vízbe áztatjuk. A barna cukrot le karamellizáljuk, hozzáadjuk a
kókuszzsírt és az apróra vágott hagymát. Megpirítjuk benne, majd hozzáadjuk az
apróra vágott zöldségeket. Felengedjük kevés vízzel, megpároljuk. Ha készen
vannak, akkor összeturmixoljuk. Befűszerezzük ízlés szerinti mennyiséggel. A
legvégén adjuk hozzá balzsamecetes lével együtt az aszalt szilvát. Ha kell
adunk hozzá még vizet.
A gőzgombóchoz az élesztőt kevés vízben és cukorral
felfuttatjuk. Hozzáadjuk a liszthez és adunk hozzá repce olajat, összegyúrjuk. Fél
órát pihentetjük, majd gombócokat formálunk belőlük, és vízgőz felett
megfőzzük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése