Ismét eltelt egy év.. el sem hiszem, hogy már 3 éves az én nagy fiam! :-) Ismét egy Ország tortája recepttel bővültem! :-)
A képen látható torta az eredeti recept alapján készült, de itt most egy egyszerűsített változatot osztok meg! Én nem találtam növényi tejszínt, amit habbá lehetne felverni, így állatit használtam, mert azért annyira mű tejszínnel inkább nem dolgozom. Természetesen ki lehet cserélni!
Én most egy 8 szeletes tortát készítettem, így az arányok ennek megfelelőek.
Nos lássuk az egyszerűsített receptet!
Hozzávalók a két torta laphoz
- kb. 5 evőkanál tönköly fehér liszt
- 1 maroknyi pirított - darált dió
- 2 evőkanál cukor (nyírfa/nád)
- 2 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj
- kevés víz
- fél teáskanál bio sütőpor
- bio citromhéj
- bio vanília
A száraz alapanyagokat összekeverjük és hozzáadjuk a nedveseket. Piskóta tészta sűrűségű tésztát kell kapnunk. Egy kicsi torta forma alját egy zsírpapíron körbe rajzoljuk és a tésztát ketté osztjuk rajta. Sütőben 150 fokon készre sütjük.
Diós krém
- 2,5 dl diótej
- csipet kurkuma
- 3 evőkanál cukor (nyírfa/nád)
- 1 evőkanál kukorica keményítő
- 2 teáskanál agar-agar
- 1,5 dl tejszín
- 1 maroknyi pirított- apróra vágott dió
A tejet feltesszük főzni, majd hozzáadjuk a kurkumát, cukrot, keményítőt, agar-agart. Amikor besűrűsödött, akkor levesszük a tűzről, beletesszük a diót és kihűtjük. A tejszínt habbá verjük és a krémbe keverjük.
Egy kicsi tortaforma aljába zsírpapírt teszünk. A diós torta-tészta egyik lapját beletesszük. Erre ráöntjük a diós krémet és a hűtőbe tesszük.
Mézes krém
- 2,5 dl diótej
- csipet kurkuma
- 3 evőkanál cukor (nyírfa/nád)
- 1 evőkanál kukorica keményítő
- 2 teáskanál agar-agar
- 1,5 dl tejszín
- 2 evőkanál selyemfű méz -intenzív íze miatt!
A tejet feltesszük főzni, majd hozzáadjuk a kurkumát, cukrot, keményítőt, agar-agart. Amikor besűrűsödött, akkor levesszük a tűzről, amikor langyos, akkor beletesszük a mézet és kihűtjük. A tejszínt habbá verjük és a krémbe keverjük.
Ez a diós krémre tesszük a következő tésztát és ráöntjük a mézes krémet. Hűtőbe tesszük, és hűtjük.
Karamell krém
- kb. 3 evőkanál nádcukor
- kb. fél deci növényi tej
- 1 evőkanál vaj, vagy növényi vaj
- 3 evőkanál víz
- 2 teáskanál agar-agar
A cukrot karamellizájuk és hozzáadjuk a tejet és a vizet. Hagyjuk, hogy a felolvadjon a karamell, majd belerakjuk az agar-agart és a vajat is. Egyet forralunk rajta és langyosra hűtjük és a torta tetejére öntjük.
Amikor a torta készen van, akkor lehet grillázst készíteni, vagyis én ezt találtam egyszerűbbnek. Ezzel díszítettem a tortát körbe és a tetejére is került!
Jó Étvágyat!
A képen látható torta az eredeti recept alapján készült, de itt most egy egyszerűsített változatot osztok meg! Én nem találtam növényi tejszínt, amit habbá lehetne felverni, így állatit használtam, mert azért annyira mű tejszínnel inkább nem dolgozom. Természetesen ki lehet cserélni!
Én most egy 8 szeletes tortát készítettem, így az arányok ennek megfelelőek.
Nos lássuk az egyszerűsített receptet!
Hozzávalók a két torta laphoz
- kb. 5 evőkanál tönköly fehér liszt
- 1 maroknyi pirított - darált dió
- 2 evőkanál cukor (nyírfa/nád)
- 2 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj
- kevés víz
- fél teáskanál bio sütőpor
- bio citromhéj
- bio vanília
A száraz alapanyagokat összekeverjük és hozzáadjuk a nedveseket. Piskóta tészta sűrűségű tésztát kell kapnunk. Egy kicsi torta forma alját egy zsírpapíron körbe rajzoljuk és a tésztát ketté osztjuk rajta. Sütőben 150 fokon készre sütjük.
Diós krém
- 2,5 dl diótej
- csipet kurkuma
- 3 evőkanál cukor (nyírfa/nád)
- 1 evőkanál kukorica keményítő
- 2 teáskanál agar-agar
- 1,5 dl tejszín
- 1 maroknyi pirított- apróra vágott dió
A tejet feltesszük főzni, majd hozzáadjuk a kurkumát, cukrot, keményítőt, agar-agart. Amikor besűrűsödött, akkor levesszük a tűzről, beletesszük a diót és kihűtjük. A tejszínt habbá verjük és a krémbe keverjük.
Egy kicsi tortaforma aljába zsírpapírt teszünk. A diós torta-tészta egyik lapját beletesszük. Erre ráöntjük a diós krémet és a hűtőbe tesszük.
Mézes krém
- 2,5 dl diótej
- csipet kurkuma
- 3 evőkanál cukor (nyírfa/nád)
- 1 evőkanál kukorica keményítő
- 2 teáskanál agar-agar
- 1,5 dl tejszín
- 2 evőkanál selyemfű méz -intenzív íze miatt!
A tejet feltesszük főzni, majd hozzáadjuk a kurkumát, cukrot, keményítőt, agar-agart. Amikor besűrűsödött, akkor levesszük a tűzről, amikor langyos, akkor beletesszük a mézet és kihűtjük. A tejszínt habbá verjük és a krémbe keverjük.
Ez a diós krémre tesszük a következő tésztát és ráöntjük a mézes krémet. Hűtőbe tesszük, és hűtjük.
Karamell krém
- kb. 3 evőkanál nádcukor
- kb. fél deci növényi tej
- 1 evőkanál vaj, vagy növényi vaj
- 3 evőkanál víz
- 2 teáskanál agar-agar
A cukrot karamellizájuk és hozzáadjuk a tejet és a vizet. Hagyjuk, hogy a felolvadjon a karamell, majd belerakjuk az agar-agart és a vajat is. Egyet forralunk rajta és langyosra hűtjük és a torta tetejére öntjük.
Amikor a torta készen van, akkor lehet grillázst készíteni, vagyis én ezt találtam egyszerűbbnek. Ezzel díszítettem a tortát körbe és a tetejére is került!
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése