Az eredeti recept a Limara pékség oldalán olvasható! Csak egy kicsit módosítottam rajta, hogy egészségesebb legyen! Isteni finom!
Hozzávalók:
Alsó tésztához:
- 200 g vaj/kókuszzsír
- 60 ml tej (kecske/rizs)
- 2 evőkanál nádcukor
- 4 csepp stevia
- 3 evőkanál amaránt mag
- 3 evőkanál tönköly fehér liszt
- zabliszt- amennyit felvesz
- 1 tojás (elhagyható)
- bio citrom héja
- 1 teáskanál bio sütőpor
Töltelék:
- házi eper lekvár
- 400 g eper
- 2 evőkanál burgonya keményítő
- pár csepp stevia
Morzsa:
- 100 g vaj/kókuszzsír
- 1 tojás vagy víz
- 2 evőkanál pirított mandula
- kókusz reszelék, amennyit felvesz
Elkészítése:
- a vajat a tojással, cukorral kihabosítjuk
- hozzáadjuk a maradék hozzávalót
- és egy közepesen lágy tésztát gyúrunk össze
- a tepsi aljába nyomkodjuk
- megkenjük bőségesen eper lekvárral
- a friss epret pedig feldaraboljuk, hozzáadjuk a keményítőt és az édesítőt, majd ezt is a tésztára tesszük
- maradék zsiradékot habosra keverjük a tojással és belerakjuk a mandulát és annyi kókuszreszeléket, amivel morzsás állagot kapunk
- az egészet sütőbe tesszük és készre sütjük
- a végén pedig fóliával befedjük (bár nem tudom, hogy ez miért kell, de megcsináltam)
A recept szerint vanília fagyival is lehet tálalni. Mi önmagában ettük, de így is finom volt! El tudnám képzelni, hogy még rebarbarát is hozzáadunk az eperhez! :-)
Jó Étvágyat!
Hozzávalók:
Alsó tésztához:
- 200 g vaj/kókuszzsír
- 60 ml tej (kecske/rizs)
- 2 evőkanál nádcukor
- 4 csepp stevia
- 3 evőkanál amaránt mag
- 3 evőkanál tönköly fehér liszt
- zabliszt- amennyit felvesz
- 1 tojás (elhagyható)
- bio citrom héja
- 1 teáskanál bio sütőpor
Töltelék:
- házi eper lekvár
- 400 g eper
- 2 evőkanál burgonya keményítő
- pár csepp stevia
Morzsa:
- 100 g vaj/kókuszzsír
- 1 tojás vagy víz
- 2 evőkanál pirított mandula
- kókusz reszelék, amennyit felvesz
Elkészítése:
- a vajat a tojással, cukorral kihabosítjuk
- hozzáadjuk a maradék hozzávalót
- és egy közepesen lágy tésztát gyúrunk össze
- a tepsi aljába nyomkodjuk
- megkenjük bőségesen eper lekvárral
- a friss epret pedig feldaraboljuk, hozzáadjuk a keményítőt és az édesítőt, majd ezt is a tésztára tesszük
- maradék zsiradékot habosra keverjük a tojással és belerakjuk a mandulát és annyi kókuszreszeléket, amivel morzsás állagot kapunk
- az egészet sütőbe tesszük és készre sütjük
- a végén pedig fóliával befedjük (bár nem tudom, hogy ez miért kell, de megcsináltam)
A recept szerint vanília fagyival is lehet tálalni. Mi önmagában ettük, de így is finom volt! El tudnám képzelni, hogy még rebarbarát is hozzáadunk az eperhez! :-)
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése