Végre itt a spárga szezon! Nagyon szeretem minden formában. A mai ebéd egy rakott verzió, amelyet természetesen vegán módra is el lehet készíteni!
Hozzávalók:
- egy csomag zöld spárga
- egy nagy maroknyi köles
- 3-4 gerezd fokhagyma
- tej (én kecsketejet használtam, de lehet rizstejjel is készíteni)
- víz
- só, citromlé, bors vagy borsikafű
- tönköly fehér liszt vagy zabliszt
- kecskesajt vagy szezámmag
- kókuszzsír vagy vaj
Elkészítése:
- a spárgát meghámozzuk és sós-citromos vízben félig megfőzzük vagy vízgőz felett megpároljuk
- a kölest sós vízben megfőzzük
- egy hőálló edény aljába tesszük a kölest és rá a spárgát
- zsiradékon a lisztet megfuttatjuk, hozzáadjuk a tejet, fokhagymát, sót, borsot.
- ezt ráöntjük a spárgára
- a tetejére reszelt kecskesajtot vagy szezámmagot teszük
- készre sütjük
Jó Étvágyat!
Hozzávalók:
- egy csomag zöld spárga
- egy nagy maroknyi köles
- 3-4 gerezd fokhagyma
- tej (én kecsketejet használtam, de lehet rizstejjel is készíteni)
- víz
- só, citromlé, bors vagy borsikafű
- tönköly fehér liszt vagy zabliszt
- kecskesajt vagy szezámmag
- kókuszzsír vagy vaj
Elkészítése:
- a spárgát meghámozzuk és sós-citromos vízben félig megfőzzük vagy vízgőz felett megpároljuk
- a kölest sós vízben megfőzzük
- egy hőálló edény aljába tesszük a kölest és rá a spárgát
- zsiradékon a lisztet megfuttatjuk, hozzáadjuk a tejet, fokhagymát, sót, borsot.
- ezt ráöntjük a spárgára
- a tetejére reszelt kecskesajtot vagy szezámmagot teszük
- készre sütjük
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése