Ugrás a fő tartalomra

Jóga Nap- 2011. szeptember 17.

Idén második alkalommal kerül megrendezésre a Jóga Nap, nálam, Bölcskén.

Időpont: 2011. szeptember 17. szombat, délelőtt 10-kor kezdődik.

Téma: Téli immunerősítés

Szó lesz arról, hogy hogyan erősíthetjük meg gyógynövényekkel, ételekkel, italokkal és mozgással az immunrendszerünket. Avagy hogyan méregtelenítsük a szervezetünket tél előtt és hogyan töltsük fel ásványi-, és vitamin raktárainkat.

Mit tehetünk akkor, amikor már megbetegedtünk. Milyen természetes módszerek léteznek a lázcsillapításra, fájdalomcsillapításra, gyulladáscsökkentésre.

Természetesen lesz jóga, meditáció és kis séta a természetben.

Újdonság: sámán dobolás és ének! Nemrégiben kaptam egy közepes sámán dobot és azt mutatom be.

Ebédet ismét főzök: leves, főétel és desszert (hogy mi lesz? ezt majd később osztom meg Veled). Amelyek nem tartalmaznak húst.

Immunerősítő gyógyteát lehet ezen alkalommal fogyasztani!

A kis vendégeimre is gondolok, számukra is készülök teával és egészséges étellel!

Várlak Téged és kedves ismerősödet, barátnődet, barátodat, aki még nem találkozott ezen mozgással, de szívesen megismerkedne vele.

Ára: 3.000 Ft, amely tartalmazza a jóga órát, meditációt, ebédet és korlátlan italfogyasztást.

Jelentkezési határidő: 2011. szeptember 15.

 
Töltsünk ismét egy jó hangulatú napot együtt az egészség jegyében!



Várom jelentkezésedet, és esetleges kérdéseidre állok rendezésedre!

Szép Napot!

Melinda
www.melinda-angel.hu
06 30 338 90 51
blog: melinda-angel.blogspot.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kovász készítése házilag

Most megosztok egy nagy titkot, amit már én is jó ideje kerestem. Egy alkalommal - sajnos nem tudom, hogy hol-, rátaláltam a házi kovász készítésének a receptjére.

Mivel igyekszem minél természetes alapanyagokkal dolgozni- főzni -sütni a konyhában. Így évek óta motoszkál bennem a kérdés, hogy hogyan készítjük és tartjuk életben a házi kovászt. Hiszen régen ezzel sütöttek és esküvőkor a menyasszony az édesanyjától kapott egy adag kovászt. Tehát akár több nemzedékes is lehetett az eredeti kovász. Akkoriban nem volt hűtő, így szárítva tárolták. Ma viszont van, így ezt kihasználva készül el a saját kovászom.

És miért jobb, mint az élesztő? Jó kérdés! Főleg azok számára lényeges, akik mindentől fel puffadnak, ég a gyomruk kelt tésztafélék fogyasztása után, akiknek epe problémájuk van, akik cukorbetegek, akik rákosak, akik vastagbél gyulladásban szenvednek, akik fontos a jó emésztés! Hiszen a kovász természetes erjedési folyamatokat indít be a tésztában, ami a testben gyorsabban emésztődik …

Csipkebogyó tea készítése

Most megosztok veletek egy klasszikus gyógytea készítésének a receptjét.

Ez nem más, mint a csipkebogyó ( Rosa canina)  tea! Ezen tea készítésével is tévhitek élnek! Sokan úgy vélik, hogy leforrázzák és kész. Ez nem így van. Ehhez is türelem szükségeltetik, hogy elérjük a kívánt hatást (mielőtt elolvasnád ezt a részt, és még nem olvastad a teakészítésnek a szabályait, akkor azt itt megteheted: Gyógytea készítés szabályai)

A csipkebogyó egy csodálatos adománya a természetnek. Ezt a növényt már a Krisztus előtti időkben is ismerték. Vadrózsa termése. Miután elvirágzik a rózsa virág része, ott marad utána a termése, melynek a színe élénk piros.

A csipkebogyó tartalmaz:C-vitamint, A, B, E, K vitaminokat, cukrot, pektint, alma-és citromsavat, fehérjét, karotint, magnéziumot.

Hátasai közé sorolható: 
- immunerősítő,
- roboláló - hosszú betegségből való felépülést segíti
- általános erősítő,
- enyhe hashajtó,
- gátolja a meszesedést,
- máj-, és mellékvese működést serkentő
- antioxidáns (fontos…

Bodza szörp- tartósítószer nélkül!

Már pár éve saját magam teszem el a bodzaszörpöt és még soha nem romlott meg. Annak ellenére, hogy nem tartalmaz tartósítószert!
Most idén így készült:
Hozzávalók:
- sok-sok bodza virág - ügyeljünk rá, hogy napközben (legjobb déltájt) gyűjtsük, mert ekkor nyílnak ki a virágok a legjobban. A bodzaszörp pedig akkor lesz illatos, hogy ha sok virágot tartalmaz!
- víz
- citrom
- citromfű-menta (ez az idei újítás)
- nádcukor-gyümölcscukor
- citromsav-ha szükséges

Elkészítése:
- én egy 5 literes üvegbe rétegezem a bodzavirágot (nem mossuk meg előtte, mert lemossuk róla a pollent!), meghámozott citromot, citromfüvet, mentát
- a végén felöntjük tisztított vízzel
- állni hagyjuk 1-2 napig
- leszűrjük egy nagy lábasba, úgy, hogy a virágokat is jól kinyomkodjuk!
- hozzáadunk ízlés szerinti cukormennyiséget
- felforraljuk
- és még forró állapotban üvegekbe töljük
- és száraz dunsztba tessszük
készen is van!

Jó Egészséget!