Ugrás a fő tartalomra

Radioaktív felhő

A Japán katasztrófa mindenkit megérintett, amelynek az egyik következményét az egész Világ érezheti. Mint egy gonosz kis árny járja be a Földet. Ez nem más, mint a radioaktív felhő.

Most nem kívánnám leírni, hogy mi mit okoz, vagy milyen hatással van ránk. Mindinkább jó tanácsokat közölnék.

- ne pánikoljunk! félelemmel nem oldunk meg semmit! gondoljunk csak abba, hogy nem mi lakunk a katasztrófa helyén! nekünk könnyebb, nem kell keresnünk esetleg a rokonainkat, szeretteinket a földrengés után! inkább mondjuk el egy imát!

- sugár veszélynek nem csak most vagyunk kitéve, hanem minden nap! aki a számítógép előtt ül, aki sokat használ mobil telefont. Mind-mind elektromos sugárzást bocsájt ki. Ezt másként eletroszmognak nevezik. Igen, talán hallottunk is róla, talán tettünk is ellene, de úgy már szinte együtt tudunk vele élni.
Mindezek nagy mértékben károsítják a testünk, szerveinket, sejtjeinket, akár DNS-inket is, így a felnövekvő gyermekeink, unokáink egészségi állapotát is befolyásolják!

Hogy rövidre fogjam a tanácsom a következő: ne vásároljunk feleslegesen jódot! A túlzott jódbevitel befolyásolja a pajzsmirigy működését! Pont az ellenkező hatást válthatjuk ki, mint amit szeretnénk elérni!

A teendő: 
Növeljük az immunrendszerünk aktivitását: tisztított víz fogyasztása (napi legalább 2 liter), C-vitamin (napi 2000 mg)

Növeljük az antioxidáns bevitelt (bővebben olvasok róla)! Erre a célra a legjobb ha minél több csírát, zöld növényt, zöldséget, gyümölcsöt fogyasztunk. A zöld növényeket levekként fogyasszuk, frissen elkészítve! pl.: búzafű, spenót, sóska, zeller levele, sárgarépa levele, retek leve. Arra ügyeljünk, hogy olyan helyről származzanak az étkeink, amelyeket nem kezelték vegyszerrel!

Nekem még nincs búzafűlé présem, így én most turmixoltam: spenótot, almát, gyömbért, 30 csepp grapefruit mag olajat . Majd hígítottam tisztított vízzel.

Együnk minél kevesebb húst!

Mozogjunk többet!

Ha a test, lélek, szellem egyensúlyban van, akkor jöhet bármi, történhet bármi, mi felkészültek vagyunk és ellenállóak!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kovász készítése házilag

Most megosztok egy nagy titkot, amit már én is jó ideje kerestem. Egy alkalommal - sajnos nem tudom, hogy hol-, rátaláltam a házi kovász készítésének a receptjére.

Mivel igyekszem minél természetes alapanyagokkal dolgozni- főzni -sütni a konyhában. Így évek óta motoszkál bennem a kérdés, hogy hogyan készítjük és tartjuk életben a házi kovászt. Hiszen régen ezzel sütöttek és esküvőkor a menyasszony az édesanyjától kapott egy adag kovászt. Tehát akár több nemzedékes is lehetett az eredeti kovász. Akkoriban nem volt hűtő, így szárítva tárolták. Ma viszont van, így ezt kihasználva készül el a saját kovászom.

És miért jobb, mint az élesztő? Jó kérdés! Főleg azok számára lényeges, akik mindentől fel puffadnak, ég a gyomruk kelt tésztafélék fogyasztása után, akiknek epe problémájuk van, akik cukorbetegek, akik rákosak, akik vastagbél gyulladásban szenvednek, akik fontos a jó emésztés! Hiszen a kovász természetes erjedési folyamatokat indít be a tésztában, ami a testben gyorsabban emésztődik …

Csipkebogyó tea készítése

Most megosztok veletek egy klasszikus gyógytea készítésének a receptjét.

Ez nem más, mint a csipkebogyó ( Rosa canina)  tea! Ezen tea készítésével is tévhitek élnek! Sokan úgy vélik, hogy leforrázzák és kész. Ez nem így van. Ehhez is türelem szükségeltetik, hogy elérjük a kívánt hatást (mielőtt elolvasnád ezt a részt, és még nem olvastad a teakészítésnek a szabályait, akkor azt itt megteheted: Gyógytea készítés szabályai)

A csipkebogyó egy csodálatos adománya a természetnek. Ezt a növényt már a Krisztus előtti időkben is ismerték. Vadrózsa termése. Miután elvirágzik a rózsa virág része, ott marad utána a termése, melynek a színe élénk piros.

A csipkebogyó tartalmaz:C-vitamint, A, B, E, K vitaminokat, cukrot, pektint, alma-és citromsavat, fehérjét, karotint, magnéziumot.

Hátasai közé sorolható: 
- immunerősítő,
- roboláló - hosszú betegségből való felépülést segíti
- általános erősítő,
- enyhe hashajtó,
- gátolja a meszesedést,
- máj-, és mellékvese működést serkentő
- antioxidáns (fontos…

Bodza szörp- tartósítószer nélkül!

Már pár éve saját magam teszem el a bodzaszörpöt és még soha nem romlott meg. Annak ellenére, hogy nem tartalmaz tartósítószert!
Most idén így készült:
Hozzávalók:
- sok-sok bodza virág - ügyeljünk rá, hogy napközben (legjobb déltájt) gyűjtsük, mert ekkor nyílnak ki a virágok a legjobban. A bodzaszörp pedig akkor lesz illatos, hogy ha sok virágot tartalmaz!
- víz
- citrom
- citromfű-menta (ez az idei újítás)
- nádcukor-gyümölcscukor
- citromsav-ha szükséges

Elkészítése:
- én egy 5 literes üvegbe rétegezem a bodzavirágot (nem mossuk meg előtte, mert lemossuk róla a pollent!), meghámozott citromot, citromfüvet, mentát
- a végén felöntjük tisztított vízzel
- állni hagyjuk 1-2 napig
- leszűrjük egy nagy lábasba, úgy, hogy a virágokat is jól kinyomkodjuk!
- hozzáadunk ízlés szerinti cukormennyiséget
- felforraljuk
- és még forró állapotban üvegekbe töljük
- és száraz dunsztba tessszük
készen is van!

Jó Egészséget!