Drága barátnőmtől kaptam ajándék dobozkákat! Egyből elkapott a hév, hogy készítsek ajándékba növényi alapú sütiket! El is kezdtem nézegetni az újságaimat, de mindegyikben volt olyan, ami nem tetszett. Így elkészítettem a sajátjaimat! Nagyon finomak lettek-a gyerekek ezt mondták :-)
Mézes puszedli kb. 20 db-hoz:
- kb. 20 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
- kb. 10 dkg fehér tönköly liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- fél teáskanál foszfátmentes sütőpor
- kb. 6-7 dkg nádcukor
- 1 evőkanál holland kakaópor
- 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 2 evőkanál kókuszsír
- 3 evőkanál pálmazsír
- pici víz
- szilva lekvár
- natur marcipán
- fehér porcukor
- citromlé
- víz
- 1 evőkanál keményítő
Elkészítése:
- liszteket, cukrot, pici sót, szódabikarbónát, sütőport, kakaóport, fűszerkeveréket összekeverjük
- ehhez jön a zsiradék, majd annyi víz, hogy összeálljon
- egyből formázhatjuk, nem kell vele várni!
- én az időspórolós formázást választottam: kezembe vettem a tésztából, kilapítottam a tenyeremben, majd abba tettem egy kis szilvalekvárt+marcipánt, majd ráhatottam a szabad végeit. Kaptam így egy kerek formát, majd a tepsibe tettem
- 150 fokon készre sütöttem
- majd kihűtöttem
- a mázhoz: 3-4 evőkanál fehér porcukrot összekevertem pár csepp citromlével, 1 evőkanál keményítővel. Majd annyi vizet adtam hozzá, hogy tudjak vele dolgozni
- a puszedliket bekentem a mázzal és hagytam megszáradni.
Marcipános-mákos szív kb. 20 db:
- kb. 25 dkg tönköly fehér liszt
- kb. 10 dkg tönköly teljes kiőrlésű liszt
- kb. 5 dkg nádcukor
- kb. 5 dkg natur marcipán massza
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 2 evőkanál pálmazsír
- 2 evőkanál egész mák
- fél teáskanál sütőpor
- negyed teáskanál szódabikarbóna
- pici só
- víz
Elkészítése:
A száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi összetevőt. Egynemű masszává gyúrjuk, majd 30 percre hűvös helyre tesszük. Formázzuk, 150 fokon készre sütjük, majd a maradék cukormáz segítségével felragasztjuk az áfonyát.
Diós-csokis csillag kb. 25 db:
- az összetevőket ugyanazok, mint ez előző receptnél csak hozzá adunk 1 evőkanál kakaóport, 5 evőkanál darált diót. Itt is pihentetjük, kisütjük, és csokiba mártjuk az egyik felét, megszórhatjuk kókuszreszelékkel.
Csokis-zabpelyhes-magvas kocka
- 2 evőkanál tönkölyliszt
- 2 evőkanál kakaópor
- kb. 10 dkg étcsoki
- 2 dl víz
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 2 evőkanál nádcukor
- kb. 10 dkg zabpehely
- 1-1 evőkanál magvak: lenmag, szezámmag, napraforgómag
Elkészítése
- a lisztet, kakaóport, cukrot, vizet, kókuszsírt feltesszük lassan főzni. Amikor megfőtt az egyveleg, akkor hozzáadjuk a többi összetevőt. Egy tepsit kibélelünk zsírpapírral, belenyomkodjuk-elegyengetjük a masszát, hűtőben állni hagyjuk. (a liszt helyett lehet rizsliszt is)
Mézes puszedli kb. 20 db-hoz:
- kb. 20 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
- kb. 10 dkg fehér tönköly liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- fél teáskanál foszfátmentes sütőpor
- kb. 6-7 dkg nádcukor
- 1 evőkanál holland kakaópor
- 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 2 evőkanál kókuszsír
- 3 evőkanál pálmazsír
- pici víz
- szilva lekvár
- natur marcipán
- fehér porcukor
- citromlé
- víz
- 1 evőkanál keményítő
Elkészítése:
- liszteket, cukrot, pici sót, szódabikarbónát, sütőport, kakaóport, fűszerkeveréket összekeverjük
- ehhez jön a zsiradék, majd annyi víz, hogy összeálljon
- egyből formázhatjuk, nem kell vele várni!
- én az időspórolós formázást választottam: kezembe vettem a tésztából, kilapítottam a tenyeremben, majd abba tettem egy kis szilvalekvárt+marcipánt, majd ráhatottam a szabad végeit. Kaptam így egy kerek formát, majd a tepsibe tettem
- 150 fokon készre sütöttem
- majd kihűtöttem
- a mázhoz: 3-4 evőkanál fehér porcukrot összekevertem pár csepp citromlével, 1 evőkanál keményítővel. Majd annyi vizet adtam hozzá, hogy tudjak vele dolgozni
- a puszedliket bekentem a mázzal és hagytam megszáradni.
Marcipános-mákos szív kb. 20 db:
- kb. 25 dkg tönköly fehér liszt
- kb. 10 dkg tönköly teljes kiőrlésű liszt
- kb. 5 dkg nádcukor
- kb. 5 dkg natur marcipán massza
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 2 evőkanál pálmazsír
- 2 evőkanál egész mák
- fél teáskanál sütőpor
- negyed teáskanál szódabikarbóna
- pici só
- víz
Elkészítése:
A száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi összetevőt. Egynemű masszává gyúrjuk, majd 30 percre hűvös helyre tesszük. Formázzuk, 150 fokon készre sütjük, majd a maradék cukormáz segítségével felragasztjuk az áfonyát.
Diós-csokis csillag kb. 25 db:
- az összetevőket ugyanazok, mint ez előző receptnél csak hozzá adunk 1 evőkanál kakaóport, 5 evőkanál darált diót. Itt is pihentetjük, kisütjük, és csokiba mártjuk az egyik felét, megszórhatjuk kókuszreszelékkel.
Csokis-zabpelyhes-magvas kocka
- 2 evőkanál tönkölyliszt
- 2 evőkanál kakaópor
- kb. 10 dkg étcsoki
- 2 dl víz
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 2 evőkanál nádcukor
- kb. 10 dkg zabpehely
- 1-1 evőkanál magvak: lenmag, szezámmag, napraforgómag
Elkészítése
- a lisztet, kakaóport, cukrot, vizet, kókuszsírt feltesszük lassan főzni. Amikor megfőtt az egyveleg, akkor hozzáadjuk a többi összetevőt. Egy tepsit kibélelünk zsírpapírral, belenyomkodjuk-elegyengetjük a masszát, hűtőben állni hagyjuk. (a liszt helyett lehet rizsliszt is)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése