Ezt a tortát a kisfiam 5. születésnapjára készítettem. A zsúrra gultén érzékenyek is. Szerettem volna egy teljesen vegán tortát készíteni, de mivel még nem vagyok járatos a glutén-, tojásmentes piskóta elkészítésében, így kénytelen voltam tojást használni a tésztában. Viszont a krém és a tejszínhab vegán lett! Sőt egészen jó úton vagyok a házi felverhető kókusztejszín ügyében!
Hozzávalók 22 szeletes tortához
- 8 db tojás
- 6 evőkanál barna rizsliszt
- 3 evőkanál nádcukor
- 1 teáskanál foszfátmentes sütőpor
- só
- 2 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj
- 3 evőkanál holland kakaópor
Krém:
- 250 g bio natur gesztenyemassza
- 1,5 liter rizstej
- 5 evőkanál barna rizsliszt
- 2 teáskanál agar-agar
- 2 evőkanál kukorica keményítő
- 5 evőkanál nádcukor
- pici bio vanília
- 1 dl kókusztejszín
- 3 evőkanál kókuszzsír
- 2 evőkanál pálmazsír
- 100 g belga csoki 70,5%
Elkészítése:
- a piskótához a tojásokat a porrá őrölt cukorral habosra verjük
- hozzáadjuk a rizslisztes-sütőporos-kakaós keveréket
- óvatosan összekeverjük, és közben hozzáadjuk a olajat is
- sütőpapírral kibélelt torta formába öntjük
- először 150 fokon, majd 5 perc elteltével 100 fokon készre sütjük
- ha készen van, kihűtjük és 2-3 rétegre vágjuk el
- a krémhez a tejet, cukrot, zsiradékot, csokit, vaníliát, sót feltesszük főzni
- amikor kezd forrni, akkor hozzáadjuk a keveréket : keményítő, rizsliszt, agar-agar
- felfőzzük, közepes keményre kell főzni, ha nem elég kemény, akkor még rizslisztet teszünk hozzá
- langyos állapotában hozzáadjuk a felvert kókusztejszínt, és a gesztenyemasszát, amit előtte villával összetörtem.
- én amikor összeállítom a tortát a rétegek közötti piskótát mindig megkenem egy kis sziruppal. most egy mézes-rumos-vizes főzetet készítettem.
- ezek után csak össze kell állítani a tortát
- én egy éjszakát hagytam a hűtőben pihenni
- másnap belga csokiból készítettem mázat
- felvert saját kókusztejszínnel-meggyel díszítettem
Nos, nem egyszerű...nem is lett tökéletes, de nagyon-nagyon finom! Nálunk most ez a torta az 1. helyet vette át!
Ha valaki esetleg tud gluténmentes-tojásmentes piskóta receptet, kérem küldje el nekem! köszönöm!
Jó Étvágyat!
Hozzávalók 22 szeletes tortához
- 8 db tojás
- 6 evőkanál barna rizsliszt
- 3 evőkanál nádcukor
- 1 teáskanál foszfátmentes sütőpor
- só
- 2 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj
- 3 evőkanál holland kakaópor
Krém:
- 250 g bio natur gesztenyemassza
- 1,5 liter rizstej
- 5 evőkanál barna rizsliszt
- 2 teáskanál agar-agar
- 2 evőkanál kukorica keményítő
- 5 evőkanál nádcukor
- pici bio vanília
- 1 dl kókusztejszín
- 3 evőkanál kókuszzsír
- 2 evőkanál pálmazsír
- 100 g belga csoki 70,5%
Elkészítése:
- a piskótához a tojásokat a porrá őrölt cukorral habosra verjük
- hozzáadjuk a rizslisztes-sütőporos-kakaós keveréket
- óvatosan összekeverjük, és közben hozzáadjuk a olajat is
- sütőpapírral kibélelt torta formába öntjük
- először 150 fokon, majd 5 perc elteltével 100 fokon készre sütjük
- ha készen van, kihűtjük és 2-3 rétegre vágjuk el
- a krémhez a tejet, cukrot, zsiradékot, csokit, vaníliát, sót feltesszük főzni
- amikor kezd forrni, akkor hozzáadjuk a keveréket : keményítő, rizsliszt, agar-agar
- felfőzzük, közepes keményre kell főzni, ha nem elég kemény, akkor még rizslisztet teszünk hozzá
- langyos állapotában hozzáadjuk a felvert kókusztejszínt, és a gesztenyemasszát, amit előtte villával összetörtem.
- én amikor összeállítom a tortát a rétegek közötti piskótát mindig megkenem egy kis sziruppal. most egy mézes-rumos-vizes főzetet készítettem.
- ezek után csak össze kell állítani a tortát
- én egy éjszakát hagytam a hűtőben pihenni
- másnap belga csokiból készítettem mázat
- felvert saját kókusztejszínnel-meggyel díszítettem
Nos, nem egyszerű...nem is lett tökéletes, de nagyon-nagyon finom! Nálunk most ez a torta az 1. helyet vette át!
Ha valaki esetleg tud gluténmentes-tojásmentes piskóta receptet, kérem küldje el nekem! köszönöm!
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése