Az ötlet onnan jött, hogy a napokban olvastam egy nyers "sport szelet" receptet. Néhány összetevővel én nem tudok azonosulni (pl.: banán), így magyarosítottam rajta. Így igaz teljesen más édességet kaptam, de nem maradt belőle! :-)
Hozzávalók:
- egy zacskó mazsola
- egy zacskó aszalt szilva
- én holland kakaóport használtam, de lehet karob porral is készíteni
- darált kókuszreszelék - amennyit felvesz
- 70% étcsoki - ez a nem nyers része!
- dió olaj
Elkészítése:
- beáztatjuk az aszalványokat 1-2 órára
- majd leöntjük róluk a vizet és összetormixoljuk - én botmixert használtam hozzá és nem kellett hozzá víz
- majd annyi darált kókuszreszeléket használtam, hogy egy jó formázható állagot kapjak (lehet kókuszlisztet is hozzáadni, de nekem ez volt az egyszerűbb)
- belerakjuk egy kivizezett formába
- vízgőz felett a csokit felolvasztjuk és adunk hozzá kevéske dió olajat
- majd a csokit is a tetejére öntjük
- hűben készre hűtjük
Jó Étvágyat!
Hozzávalók:
- egy zacskó mazsola
- egy zacskó aszalt szilva
- én holland kakaóport használtam, de lehet karob porral is készíteni
- darált kókuszreszelék - amennyit felvesz
- 70% étcsoki - ez a nem nyers része!
- dió olaj
Elkészítése:
- beáztatjuk az aszalványokat 1-2 órára
- majd leöntjük róluk a vizet és összetormixoljuk - én botmixert használtam hozzá és nem kellett hozzá víz
- majd annyi darált kókuszreszeléket használtam, hogy egy jó formázható állagot kapjak (lehet kókuszlisztet is hozzáadni, de nekem ez volt az egyszerűbb)
- belerakjuk egy kivizezett formába
- vízgőz felett a csokit felolvasztjuk és adunk hozzá kevéske dió olajat
- majd a csokit is a tetejére öntjük
- hűben készre hűtjük
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése