Ugrás a fő tartalomra

Gyógynövény Akadémia!

Gyógynövény Akadémia
Kedves Érdeklődő!
Az egészségünknél nagyobb kincsünk nincs, így egyik feladatunk, hogy ezt megtartsuk és karbantartsuk. A kérdés viszont mindig ott lebeg a szemünk előtt, hogy hogyan? Mi a helyes út? Csak akkor kezdünk el kérdéseket feltenni, amikor valamilyen betegségben szenvedünk. Ekkor olvasunk különböző egészséggel kapcsolatos cikkeket, böngészünk az interneten, talán még el is látogatunk egy-egy természetgyógyászhoz. Várjuk tőlük a választ, de különbözőeket kaphatunk ugyanazon témákra is.
Viszont elgondolkodott Ön, Kedves Érdeklődő azon, hogy hogyan is működik a saját szervezete? Milyen mechanizmusok mennek végbe egy-egy táplálék elfogyasztásakor? Milyen gyógynövényekkel lehet táplálkozását kiegészíteni? Milyen hatással vannak az egyes gyógynövényes teák, ételek a szervezetre? Miként tudja Ön helyesen összeállítani egyes betegségeire, vagy az egészség megőrzésére az ételeit, gyógynövényeit?
Ezekre és még sok más kérdésre ad majd választ a Gyógynövény Akadémia.
A témák, amelyekkel foglalkozunk, széles skálán mozognak. A cél az, hogy Ön az itt szerzett tudást a mindennapjaiban hatékonyan be tudja építeni. Ezáltal egy Tudatos Ember válik Önből, aki sokat tehet a saját és szerettei egészségéért.
A Gyógynövény Akadémia első fokú képzése 6 részből áll. Minden egyes alkalom és fokozat egymásra épül. Tehát érdemes minden órán részt venni! J Az egyes órák időtartama 90 perc+konzultáció.
Első alkalom: 2012. szeptember 25. délután 17 óra.
A Gyógynövény Akadémia részvételi feltételei:
-         a program helyszíne: Paks, ESZI
-         részvételi díj 12.000.- Ft
-         az egyes foglalkozások időtartama 120 perc
-         a program minimum 10 fő jelentkezése esetén indul
-         Jelentkezési határidő: 2012. szeptember 24.
A Gyógynövény Akadémiára jelentkezni és részletekért érdeklődni Nagyné Szalai Melindánál (info@melinda-angel.hu; 0630 338 90 51) lehet.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kovász készítése házilag

Most megosztok egy nagy titkot, amit már én is jó ideje kerestem. Egy alkalommal - sajnos nem tudom, hogy hol-, rátaláltam a házi kovász készítésének a receptjére.

Mivel igyekszem minél természetes alapanyagokkal dolgozni- főzni -sütni a konyhában. Így évek óta motoszkál bennem a kérdés, hogy hogyan készítjük és tartjuk életben a házi kovászt. Hiszen régen ezzel sütöttek és esküvőkor a menyasszony az édesanyjától kapott egy adag kovászt. Tehát akár több nemzedékes is lehetett az eredeti kovász. Akkoriban nem volt hűtő, így szárítva tárolták. Ma viszont van, így ezt kihasználva készül el a saját kovászom.

És miért jobb, mint az élesztő? Jó kérdés! Főleg azok számára lényeges, akik mindentől fel puffadnak, ég a gyomruk kelt tésztafélék fogyasztása után, akiknek epe problémájuk van, akik cukorbetegek, akik rákosak, akik vastagbél gyulladásban szenvednek, akik fontos a jó emésztés! Hiszen a kovász természetes erjedési folyamatokat indít be a tésztában, ami a testben gyorsabban emésztődik …

Csipkebogyó tea készítése

Most megosztok veletek egy klasszikus gyógytea készítésének a receptjét.

Ez nem más, mint a csipkebogyó ( Rosa canina)  tea! Ezen tea készítésével is tévhitek élnek! Sokan úgy vélik, hogy leforrázzák és kész. Ez nem így van. Ehhez is türelem szükségeltetik, hogy elérjük a kívánt hatást (mielőtt elolvasnád ezt a részt, és még nem olvastad a teakészítésnek a szabályait, akkor azt itt megteheted: Gyógytea készítés szabályai)

A csipkebogyó egy csodálatos adománya a természetnek. Ezt a növényt már a Krisztus előtti időkben is ismerték. Vadrózsa termése. Miután elvirágzik a rózsa virág része, ott marad utána a termése, melynek a színe élénk piros.

A csipkebogyó tartalmaz:C-vitamint, A, B, E, K vitaminokat, cukrot, pektint, alma-és citromsavat, fehérjét, karotint, magnéziumot.

Hátasai közé sorolható: 
- immunerősítő,
- roboláló - hosszú betegségből való felépülést segíti
- általános erősítő,
- enyhe hashajtó,
- gátolja a meszesedést,
- máj-, és mellékvese működést serkentő
- antioxidáns (fontos…

Bodza szörp- tartósítószer nélkül!

Már pár éve saját magam teszem el a bodzaszörpöt és még soha nem romlott meg. Annak ellenére, hogy nem tartalmaz tartósítószert!
Most idén így készült:
Hozzávalók:
- sok-sok bodza virág - ügyeljünk rá, hogy napközben (legjobb déltájt) gyűjtsük, mert ekkor nyílnak ki a virágok a legjobban. A bodzaszörp pedig akkor lesz illatos, hogy ha sok virágot tartalmaz!
- víz
- citrom
- citromfű-menta (ez az idei újítás)
- nádcukor-gyümölcscukor
- citromsav-ha szükséges

Elkészítése:
- én egy 5 literes üvegbe rétegezem a bodzavirágot (nem mossuk meg előtte, mert lemossuk róla a pollent!), meghámozott citromot, citromfüvet, mentát
- a végén felöntjük tisztított vízzel
- állni hagyjuk 1-2 napig
- leszűrjük egy nagy lábasba, úgy, hogy a virágokat is jól kinyomkodjuk!
- hozzáadunk ízlés szerinti cukormennyiséget
- felforraljuk
- és még forró állapotban üvegekbe töljük
- és száraz dunsztba tessszük
készen is van!

Jó Egészséget!