Ugrás a fő tartalomra

Nagy meleg és a várandósság


Sokan vannak olyanok, akik a várandósságuk egy részét a meleg nyári hónapokban töltik el. Talán tisztában vannak azzal, hogy ilyenkor kerülni kell a nagy meleget, de mégis mit lehet tenni, hogy jobban el tudja egy kismama viselni a nagy meleget?
www.kiskegyed.hu

Ha már nem dolgozik, akkor már korán reggel jól kiszellőzteti a lakást, és már 8 óra körül be is csukja az ablakokat és besötétít. Ekkor a hideget tovább tartja a lakás.
A napi teendőket pedig próbálja korán elvégezni, hogy már 11-12 órától kezdve csak pihenni tudjon.
http://noinetcafe.hu/
Lábait felpockolja, és rózsavizes vagy friss menta limonádét vagy teát fogyaszt!


Ha még a kismama dolgozik, és ülő munkát végez, akkor érdemes sokszor felállni, kicsit sétálgatni. Üléskor pedig mindig váltogatva a lábait egy magasabb részre felrakja.
Este pedig zuhanyzás után felpóckoloja és visszér elleni krémmel kenegeti. (Én a csalán-körömvirág kivonatos krémet ajánlom, amelyet én készítek, nagyon bevált!)
Napközben ugyancsak sok citromos-mentás limonádét fogyaszt! Nem kell hozzá édesítés!
http://noinetcafe.hu/

Bármelyik esetre vonatkozik, hogy napközben érdemes a vérnyomást megmérni. Ha túl magas lenne, akkor minden képen pihenés! Ha alacsony lenne, akkor egy kis séta!

Vizesedés elkerülése érdekében a napi táplálék nagy része zöldség és gyümölcs legyen, főleg nyersen! Sok saláta! Frissen préselt zöldség-gyümölcs levek. Ezek frissítenek és feltöltenek. Kerüljék a kismamák a sok hús fogyasztását!

Szép Várandósságot!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kovász készítése házilag

Most megosztok egy nagy titkot, amit már én is jó ideje kerestem. Egy alkalommal - sajnos nem tudom, hogy hol-, rátaláltam a házi kovász készítésének a receptjére. Mivel igyekszem minél természetes alapanyagokkal dolgozni- főzni -sütni a konyhában. Így évek óta motoszkál bennem a kérdés, hogy hogyan készítjük és tartjuk életben a házi kovászt. Hiszen régen ezzel sütöttek és esküvőkor a menyasszony az édesanyjától kapott egy adag kovászt. Tehát akár több nemzedékes is lehetett az eredeti kovász. Akkoriban nem volt hűtő, így szárítva tárolták. Ma viszont van, így ezt kihasználva készül el a saját kovászom. És miért jobb, mint az élesztő? Jó kérdés! Főleg azok számára lényeges, akik mindentől fel puffadnak, ég a gyomruk kelt tésztafélék fogyasztása után, akiknek epe problémájuk van, akik cukorbetegek, akik rákosak, akik vastagbél gyulladásban szenvednek, akik fontos a jó emésztés! Hiszen a kovász természetes erjedési folyamatokat indít be a tésztában, ami a testben gyorsabban emésztőd...

Zabos bögrés süti- vegán

Gyors, egyszerű, egészséges és finom! Ennyi a jellemzője, ebben minden benne van! :-) Nálunk gyorsan elfogyott! :-) Az eredeti recept a Napfényes Élet Alapítvány: Sütemények könyvéből származik! Érdemes megvásárolni! Hozzávalók: - 1 bögre tönköly teljes kiőrlésű liszt - 1 bögre apró szemű zabpehely - fél bögre nyírfa cukor - 1 teáskanál fahéj - 1 db narancs leve - 1 db bio citrom héja - 1 marék dió apróra darabolva - én előtte meg is pirítottam - fél bögre hidegen sajtolt napraforgó olaj - 2 bögre tisztított víz - 1 teáskanál bio szódabikarbóna Elkészítése: - a száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet - állni hagyjuk kb. 15-20 percig, ha kell, akkor adunk hozzá még vizet - tepsi öntjük és 150 fokon készre sütjük Jó Étvágyat!

"Hentes tokány"- barna rizzsel - vegán

A kísérletezés a konyhában nem áll meg. Igyekszem mindig "új" dolgokat kreálni. A mostani recept is ilyen. A húsos változatát mindenki ismeri: szallonás-sonkás-disznó húsos-uborkás. Hogyan is lehetne ez növényi alapú? Márpedig lehetséges! Íme a recept! Hozzávalók: - fejenként 2 szelet szejtán felcsíkozva - fejenként 2 szelet (kisújjnyi vastag) füstölt tofu - egy fej vöröshagyma - 3-4 gerezd fokhagyma - fejenként 2 db savanyú ubi (saját elrakás) - 2-3 evőkanál sűrített paradicsompüré - só, bors Elkészítése: - a hagymát apróra vágjuk - napraforgó olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a felcsíkozott füstölt tofut - ha a tofunak kicsi kérge lett, akkor rátesszük a csíkozott szejtánt, megpirítjuk - majd a legvégén a fokhagymát, paradicsompürét, felszeletelt uborkát, sót, borsot, és vizet - megfőzzük és közben ha kell pótoljuk a vizet - tálaláskor tönkölytésztával vagy barnarizzsel tálaljuk Jó Étvágyat! Holdállás : termésnapok