Ugrás a fő tartalomra

Böjt - 8. nap

Ma mérlegelés is volt! :-) Nálam az eredmény -2,5 kg! Sokan mondhatják, hogy na ez nem normális. De ez csak a kezdet. Ilyenkor kicsit többet fogy az ember (van miből), s amikor ismét hozzászokik a szervezet ehhez a mértékhez, akkor normalizálódik a súly is.
Igen, amúgy célom a lelki terhek leadása. Elengedni minden olyan dolgot, amit évek óta csak cipelek magammal. Elegem lett abból, hogy sajnálom magam mindazért, amik történtek velem. Hiába temettem el magamban, nem törődtem vele, de azért még mindig magamban hordozom. Így kilókban is! Most szembe nézek velük és a szemükbe mosolygok! :-)
Ezen dolgozok, kitartó vagyok és elszánt!

Ma pénteket mondott a fényképező, így most nem kerülnek fel receptek!

Mai menü

Reggeli: Szezámmagos pástétom, tönköly kenyér, gyömbéres tea

Délelőtt-Délután: alma-káposzta lé

Ebéd: Brokkoli krémleves (ami nagyon rosszul sikerült, így nem sokat ettem belőle. Ha valakinek van jó vegán receptje, kérem küldje el!)

Vacsora: Víz

Holnapi Menü

Reggeli: Olíva olaj, tönköly kenyér, tea
Délelőtt- Délután: alma-narancs
Ebéd: Vegyes zöldség leves, vegán töltött káposzta
Vacsora: Gyógytea

Jó Böjtölést!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kovász készítése házilag

Most megosztok egy nagy titkot, amit már én is jó ideje kerestem. Egy alkalommal - sajnos nem tudom, hogy hol-, rátaláltam a házi kovász készítésének a receptjére. Mivel igyekszem minél természetes alapanyagokkal dolgozni- főzni -sütni a konyhában. Így évek óta motoszkál bennem a kérdés, hogy hogyan készítjük és tartjuk életben a házi kovászt. Hiszen régen ezzel sütöttek és esküvőkor a menyasszony az édesanyjától kapott egy adag kovászt. Tehát akár több nemzedékes is lehetett az eredeti kovász. Akkoriban nem volt hűtő, így szárítva tárolták. Ma viszont van, így ezt kihasználva készül el a saját kovászom. És miért jobb, mint az élesztő? Jó kérdés! Főleg azok számára lényeges, akik mindentől fel puffadnak, ég a gyomruk kelt tésztafélék fogyasztása után, akiknek epe problémájuk van, akik cukorbetegek, akik rákosak, akik vastagbél gyulladásban szenvednek, akik fontos a jó emésztés! Hiszen a kovász természetes erjedési folyamatokat indít be a tésztában, ami a testben gyorsabban emésztőd

Zabos bögrés süti- vegán

Gyors, egyszerű, egészséges és finom! Ennyi a jellemzője, ebben minden benne van! :-) Nálunk gyorsan elfogyott! :-) Az eredeti recept a Napfényes Élet Alapítvány: Sütemények könyvéből származik! Érdemes megvásárolni! Hozzávalók: - 1 bögre tönköly teljes kiőrlésű liszt - 1 bögre apró szemű zabpehely - fél bögre nyírfa cukor - 1 teáskanál fahéj - 1 db narancs leve - 1 db bio citrom héja - 1 marék dió apróra darabolva - én előtte meg is pirítottam - fél bögre hidegen sajtolt napraforgó olaj - 2 bögre tisztított víz - 1 teáskanál bio szódabikarbóna Elkészítése: - a száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet - állni hagyjuk kb. 15-20 percig, ha kell, akkor adunk hozzá még vizet - tepsi öntjük és 150 fokon készre sütjük Jó Étvágyat!

Házi növényi tejföl!

Alapjában lehet kapni a boltokban növényi tejfölt, és otthon is számos módja van, hogy helyettesítsük. Viszont a tapasztalatom az, hogy nem minden ételben finom a rizsliszt+citromlé kombináció. Ezért kifejlesztettem a házi növényi tejfölt. Aminek nagyon hasonló a tejfölhöz az íze, de természetesen érződik rajta, hogy nem eredeti! 1. Először készítettem egy rizs+kesudió tejet (sűrű tej) 2. Hagytam langyos hűlni, amikor belekevertem 1 teáskanál nádcukrot és 2 kapszula növényi probiotikumot (DM), 3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj 3. Beletettem a joghurt készítőbe 12 órára 4. Amikor elkészült, akkor tettem még bele kevés citrom levét 5. Hűtőbe tettem és még 1 hét múlva is használható volt! Jó Egészséget!