Ugrás a fő tartalomra

Dúla

Földi életünk legfontosabb feladata, hogy utódokat nemzünk és neveljünk. Még a mai világunkban is fontos, bár a baba várásának időpontja kitolódik, de mégis az életünk része.
Igazából akkor kezdünk ezzel a témával foglalkozni, amikor elhatározásra kerül a gyermekvállalás gondolata. Egyeseknek könnyedén megtörténik a csoda, mások számára szinte a „lehetetlen” álom kategórába torkollik. Jó magam is meddőnek számítottam, de tudtam, hogy ha kellőképpen megtámogatom a saját szervezetemet természetes módszerekkel, akkor nem lehet akadálya a gyermekvárásnak. Ez így is lett, és 2010. október 25-én meg is született kisfiúnk Nimród.
Ezen a napon vált végleges elhatározássá bennem, hogy Dúla leszek. Hiszen a várandóságom idején is „más” voltam. Nem szedtem magzatvédő vitaminokat, nem tehernek éreztem a várandósságot, és a nehéz szülésem ellenére is megmaradt a humorom.
Mindvégig tudtában voltam annak, hogy van más út is! Tudtam, hogy máshogyan is lehet! Viszont a környezet olykor falakat épített, amelyek mindinkább megerősítettek elhatározásomban, utamban. Előtte is utána is számos kismamának segítettem/segítek abban, hogy meddőnek vélt testükbe visszaültessem a reménység csillagát. Azóta is sorba születnek az ilyen kis babák.

Ha kérdeznéd, hogy számomra mit jelent Dúlának lenni:

Azt mondanám, hogy egy olyan női társ, akiben megbízhatsz, rá támaszkodhatsz.
Azt mondanám, hogy egy olyan női társ, aki szán Rád időt és energiát, hogy Segítsen Neked a nehezebb pillanatokban is.
Azt mondanám, hogy egy olyan női társ, aki természetes módszerekkel támogatja meg a saját szervezeted és kis babádét.

Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen a MODULE-n végezhettem dúlaként, és az ott szerezett tudást vegyíthetem a természetgyógyászati tudásommal. Így sokkal komplexemben tudod segítséget nyújtani babát tervező, váró és már babázó pároknak.(www.melinda-angel.hu/dula)

Ez a blogrészlet azért jött létre, hogy aki szeretne egy kis jövevényt, vagy már várja az érkezését, vagy már babázik, az hasznos természetes gyógymódokat, tapasztalatokat olvashasson.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kovász készítése házilag

Most megosztok egy nagy titkot, amit már én is jó ideje kerestem. Egy alkalommal - sajnos nem tudom, hogy hol-, rátaláltam a házi kovász készítésének a receptjére. Mivel igyekszem minél természetes alapanyagokkal dolgozni- főzni -sütni a konyhában. Így évek óta motoszkál bennem a kérdés, hogy hogyan készítjük és tartjuk életben a házi kovászt. Hiszen régen ezzel sütöttek és esküvőkor a menyasszony az édesanyjától kapott egy adag kovászt. Tehát akár több nemzedékes is lehetett az eredeti kovász. Akkoriban nem volt hűtő, így szárítva tárolták. Ma viszont van, így ezt kihasználva készül el a saját kovászom. És miért jobb, mint az élesztő? Jó kérdés! Főleg azok számára lényeges, akik mindentől fel puffadnak, ég a gyomruk kelt tésztafélék fogyasztása után, akiknek epe problémájuk van, akik cukorbetegek, akik rákosak, akik vastagbél gyulladásban szenvednek, akik fontos a jó emésztés! Hiszen a kovász természetes erjedési folyamatokat indít be a tésztában, ami a testben gyorsabban emésztőd

Házi növényi tejföl!

Alapjában lehet kapni a boltokban növényi tejfölt, és otthon is számos módja van, hogy helyettesítsük. Viszont a tapasztalatom az, hogy nem minden ételben finom a rizsliszt+citromlé kombináció. Ezért kifejlesztettem a házi növényi tejfölt. Aminek nagyon hasonló a tejfölhöz az íze, de természetesen érződik rajta, hogy nem eredeti! 1. Először készítettem egy rizs+kesudió tejet (sűrű tej) 2. Hagytam langyos hűlni, amikor belekevertem 1 teáskanál nádcukrot és 2 kapszula növényi probiotikumot (DM), 3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj 3. Beletettem a joghurt készítőbe 12 órára 4. Amikor elkészült, akkor tettem még bele kevés citrom levét 5. Hűtőbe tettem és még 1 hét múlva is használható volt! Jó Egészséget!

Zabos bögrés süti- vegán

Gyors, egyszerű, egészséges és finom! Ennyi a jellemzője, ebben minden benne van! :-) Nálunk gyorsan elfogyott! :-) Az eredeti recept a Napfényes Élet Alapítvány: Sütemények könyvéből származik! Érdemes megvásárolni! Hozzávalók: - 1 bögre tönköly teljes kiőrlésű liszt - 1 bögre apró szemű zabpehely - fél bögre nyírfa cukor - 1 teáskanál fahéj - 1 db narancs leve - 1 db bio citrom héja - 1 marék dió apróra darabolva - én előtte meg is pirítottam - fél bögre hidegen sajtolt napraforgó olaj - 2 bögre tisztított víz - 1 teáskanál bio szódabikarbóna Elkészítése: - a száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet - állni hagyjuk kb. 15-20 percig, ha kell, akkor adunk hozzá még vizet - tepsi öntjük és 150 fokon készre sütjük Jó Étvágyat!