Ugrás a fő tartalomra

Paradicsomos babpörkölt puliszkával

Ilyenkor késő ősszel és télen előkerülnek a babos ételek, amelyek sok fehérjét és rostot tartalmaznak, illetve csökkentik a vércukor szintet. A mostani receptem nagyon finom, bár nem mondanám, hogy gyors, de megéri elkészíteni. :-)

Hozzávalók a babpörkölthöz:
- 50 dkg bab fehér bab
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1üveg bio hámozott paradicsom
- 1 kis üveg sűrített paradicsom
- só, bors, esetleg erős pirospaprika, kakukkfű, borsikafű

Elkészítése:
- hagymát olajon, vagy kókuszzsíron lepirítjuk
- hozzáadjuk a fűszereket
- majd a paradicsom konzervet és a sűrített paradicsomot
- legvégül a babot
- és annyi vizet, hogy el lepje. Folyamatosan pótoljuk hozzá a vizet
- készre főzzük - sűrűre főzzük, ne legyen túl leveses!

Hozzávalók a puliszkához:
- 4 maroknyi kukorica dara
- 2 maroknyi kukorica liszt
- só, víz

Elkészítése:
- kb. fél liter vizet fel teszünk főzni
- amikor forr, akkor a lisztet és a darát folyamatosan felülről beleszórjuk és közben kevergetjük
- sűrűre főzzük, hogy "pöfékeljen", és a dara megpuhuljon

Tálaláskor egymás mellé tesszük őket!

Jó Étvágyat!

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kovász készítése házilag

Most megosztok egy nagy titkot, amit már én is jó ideje kerestem. Egy alkalommal - sajnos nem tudom, hogy hol-, rátaláltam a házi kovász készítésének a receptjére. Mivel igyekszem minél természetes alapanyagokkal dolgozni- főzni -sütni a konyhában. Így évek óta motoszkál bennem a kérdés, hogy hogyan készítjük és tartjuk életben a házi kovászt. Hiszen régen ezzel sütöttek és esküvőkor a menyasszony az édesanyjától kapott egy adag kovászt. Tehát akár több nemzedékes is lehetett az eredeti kovász. Akkoriban nem volt hűtő, így szárítva tárolták. Ma viszont van, így ezt kihasználva készül el a saját kovászom. És miért jobb, mint az élesztő? Jó kérdés! Főleg azok számára lényeges, akik mindentől fel puffadnak, ég a gyomruk kelt tésztafélék fogyasztása után, akiknek epe problémájuk van, akik cukorbetegek, akik rákosak, akik vastagbél gyulladásban szenvednek, akik fontos a jó emésztés! Hiszen a kovász természetes erjedési folyamatokat indít be a tésztában, ami a testben gyorsabban emésztőd

Házi növényi tejföl!

Alapjában lehet kapni a boltokban növényi tejfölt, és otthon is számos módja van, hogy helyettesítsük. Viszont a tapasztalatom az, hogy nem minden ételben finom a rizsliszt+citromlé kombináció. Ezért kifejlesztettem a házi növényi tejfölt. Aminek nagyon hasonló a tejfölhöz az íze, de természetesen érződik rajta, hogy nem eredeti! 1. Először készítettem egy rizs+kesudió tejet (sűrű tej) 2. Hagytam langyos hűlni, amikor belekevertem 1 teáskanál nádcukrot és 2 kapszula növényi probiotikumot (DM), 3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj 3. Beletettem a joghurt készítőbe 12 órára 4. Amikor elkészült, akkor tettem még bele kevés citrom levét 5. Hűtőbe tettem és még 1 hét múlva is használható volt! Jó Egészséget!

Zabos bögrés süti- vegán

Gyors, egyszerű, egészséges és finom! Ennyi a jellemzője, ebben minden benne van! :-) Nálunk gyorsan elfogyott! :-) Az eredeti recept a Napfényes Élet Alapítvány: Sütemények könyvéből származik! Érdemes megvásárolni! Hozzávalók: - 1 bögre tönköly teljes kiőrlésű liszt - 1 bögre apró szemű zabpehely - fél bögre nyírfa cukor - 1 teáskanál fahéj - 1 db narancs leve - 1 db bio citrom héja - 1 marék dió apróra darabolva - én előtte meg is pirítottam - fél bögre hidegen sajtolt napraforgó olaj - 2 bögre tisztított víz - 1 teáskanál bio szódabikarbóna Elkészítése: - a száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet - állni hagyjuk kb. 15-20 percig, ha kell, akkor adunk hozzá még vizet - tepsi öntjük és 150 fokon készre sütjük Jó Étvágyat!