Ezt el lehet készíteni vegán módozaton is, viszont tegnap raktam bele vajat, így nem lett vegán (nem ettem belőle, viszont az elmondások alapján finom lett). A vaj helyett lehet kókuszzsírt használni. Sőt nyersen is elkészíthető! Ekkor a hozzávalókat aszalógépbe tesszük!
Hozzávalók:
- apró szemű zabpehely 4-5 maréknyi
- egy maréknyi mazsola (beáztatjuk, hogy ha meg akarjuk aszalni)
- 3 evőkanál kókuszreszelék
- 10 dkg vaj/ kókuszzsír
- 2 evőkanál gyümölcscukor/méz
- víz- amennyivel összeáll (ha nem vagyunk vegánok, és nem akarjuk megaszalni, akkor tejet is rakhatunk bele) vagy kókusztej
- 2 evőkanál őrölt lenmag
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítése:
- Az egészet egy tálban összeállítjuk, majd golyókat formázunk, és a tepsi aljában nyomogatjuk
- készre sütjük/ vagy megaszaljuk
Jó Étvágyat!
Hozzávalók:
- apró szemű zabpehely 4-5 maréknyi
- egy maréknyi mazsola (beáztatjuk, hogy ha meg akarjuk aszalni)
- 3 evőkanál kókuszreszelék
- 10 dkg vaj/ kókuszzsír
- 2 evőkanál gyümölcscukor/méz
- víz- amennyivel összeáll (ha nem vagyunk vegánok, és nem akarjuk megaszalni, akkor tejet is rakhatunk bele) vagy kókusztej
- 2 evőkanál őrölt lenmag
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítése:
- Az egészet egy tálban összeállítjuk, majd golyókat formázunk, és a tepsi aljában nyomogatjuk
- készre sütjük/ vagy megaszaljuk
Jó Étvágyat!
tök jó ez a recept, rég keresek jó zabkekszes receptet:) Köszi! Anita
VálaszTörlésSzívesen! :-)
Törlés