Pástétomot akartam készíteni, de nem találtam itthon semmit. Aztán mégis szemembe ütközött a csicseriborsó. Most ebből készült pástétom.
Hozzávalók:
- 2 maréknyi csicseriborsó
- 1 fej lila hagyma
- só
- víz
- 2 evőkanál napraforgó mag
- 2 evőkanál sörélesztő pehely
- 3 db savanyú uborka (saját eltevésű, adalékanyag-tartósítószer-cukor mentes)
- lenmagolaj, búzacsíra olaj
Elkészítése:
- a csicseriborsót feltesszük a nagyra vágott hagymával, napraforgómaggal és vízzel főzni
- amikor megfőtt a borsó, akkor összeturmixoljuk
- sózzuk és hozzátesszük a sörélesztőt, apróra vágott uborkát
- olajozzuk
Hozzávalók:
- 2 maréknyi csicseriborsó
- 1 fej lila hagyma
- só
- víz
- 2 evőkanál napraforgó mag
- 2 evőkanál sörélesztő pehely
- 3 db savanyú uborka (saját eltevésű, adalékanyag-tartósítószer-cukor mentes)
- lenmagolaj, búzacsíra olaj
Elkészítése:
- a csicseriborsót feltesszük a nagyra vágott hagymával, napraforgómaggal és vízzel főzni
- amikor megfőtt a borsó, akkor összeturmixoljuk
- sózzuk és hozzátesszük a sörélesztőt, apróra vágott uborkát
- olajozzuk
Megjegyzések
Megjegyzés küldése