Ezzel a töltött káposztával sok húsevőt megtévesztettem már! :-)
- fejenként 2 levél savanyú káposzta levél,
- fejenként 2 maroknyi savanyú káposzta aprólék
- 2 db babér levél
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- pirospaprika, só, bors (pici)
- fejenként 2 evőkanál zabpehely
- fejenként 2 teáskanál őrölt lenmag, szezámmag, napraforgó mag, rizs
- a zabpelyhet beáztatom vízbe, majd hozzáteszem a rizst, magvakat, 1 fej aprított vöröshagymát, 2 zúzott fokhagymát, sót, pirospaprikát, pici borsot. Ez lesz a töltelék. Majd ezzel megtöltöm a káposzta leveleket.
- egy edény aljába teszek napraforgó olajat és vékony szeletekre vágott hagymát, fokhagymát, pirospaprikát.
- erre megy az aprólék és a babérlevél
- erre teszem a megtöltött káposzta leveleket, majd megint rétezem aprólékkal és fűszerekkel
- teszek hozzá annyi vizet, hogy bőven ellepje és készre főzöm.
- kb. 1-1,5 óra alatt készen van! Isteni finom!
Alapjában tejföllel fogyasztjuk, de most vegán tejföllel ettük! Nyami!
Jó Étvágyat!
Hozzávalók:
- fejenként 2 levél savanyú káposzta levél,
- fejenként 2 maroknyi savanyú káposzta aprólék
- 2 db babér levél
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- pirospaprika, só, bors (pici)
- fejenként 2 evőkanál zabpehely
- fejenként 2 teáskanál őrölt lenmag, szezámmag, napraforgó mag, rizs
Elkészítése:
- a zabpelyhet beáztatom vízbe, majd hozzáteszem a rizst, magvakat, 1 fej aprított vöröshagymát, 2 zúzott fokhagymát, sót, pirospaprikát, pici borsot. Ez lesz a töltelék. Majd ezzel megtöltöm a káposzta leveleket.
- egy edény aljába teszek napraforgó olajat és vékony szeletekre vágott hagymát, fokhagymát, pirospaprikát.
- erre megy az aprólék és a babérlevél
- erre teszem a megtöltött káposzta leveleket, majd megint rétezem aprólékkal és fűszerekkel
- teszek hozzá annyi vizet, hogy bőven ellepje és készre főzöm.
- kb. 1-1,5 óra alatt készen van! Isteni finom!
Alapjában tejföllel fogyasztjuk, de most vegán tejföllel ettük! Nyami!
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése