Pénteken a barátnőim voltak nálam. Készítettem egy vegán almatortát, ami nagyon gyorsan elfogyott! :-)) A receptje ismét a már említett vegán sütis könyvből van, kicsi módosítással.
Tészta:
- 40 dkg fehér tönköly liszt
- 25 dkg kókuszzsír
- méz
Összegyúrni és a tortaforma aljába szétnyomogatni és készre sütni!
Krém:
- 20 dkg barna rizst megfőzzük vízben és kihűtjük. Ezek után ízesítjük vaníliával és mézzel
- hozzáteszünk 10 dkg darált diót és 10 dkg mazsolát
- az egészet összekeverjük. Ha nem elég krémes, akkor teszünk még hozzá vizet, vagy össze is lehet turmixolni.
- a krémet rátesszük a tésztára
Díszítés:
- almát felszeletelünk
- rátesszük a krém tetejére, megszórjuk dióval, mézzel, fahéjjal, és visszatesszük sülni!
Jó Étvágyat!
Tészta:
- 40 dkg fehér tönköly liszt
- 25 dkg kókuszzsír
- méz
Összegyúrni és a tortaforma aljába szétnyomogatni és készre sütni!
Krém:
- 20 dkg barna rizst megfőzzük vízben és kihűtjük. Ezek után ízesítjük vaníliával és mézzel
- hozzáteszünk 10 dkg darált diót és 10 dkg mazsolát
- az egészet összekeverjük. Ha nem elég krémes, akkor teszünk még hozzá vizet, vagy össze is lehet turmixolni.
- a krémet rátesszük a tésztára
Díszítés:
- almát felszeletelünk
- rátesszük a krém tetejére, megszórjuk dióval, mézzel, fahéjjal, és visszatesszük sülni!
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése