Párom nagy kedvence. Eredetileg mindig tojással és tejjel készítem. Viszont a böjt időszak alatt ezekről is lemondunk. Így megpróbáltam ezek nélkül elkészíteni. Nagy meglepetésemre nem lehet észre venni különbséget! :-)
Hozzávalók:
- 5 db burgonya
- víz
- 3 evőkanál őrölt lenmag
- 1 evőkanál őrölt szezámmag
- pici élesztő
- tönköly liszt (felesben a fehérrel)
- pici olaj + a sütéshez olaj
Elkészítése:
- a burgonyát héjában megfőzzük, majd megszabadítva a bundájától összetörjük
- teszünk hozzá pici sót
- langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzátesszük a burgonyához
- hozzátesszük az őrleményeket
- annyi lisztet teszünk hozzá, amennyit felvesz
- a végén hozzá teszünk egy kis olajat
- kinyújtjuk és kiszaggatjuk
- olajban kisütjük
Ezt a fánkot sósan és édesen is lehet fogyasztani. Sósan önmagában, édesen pedig lekvárral.
Jó Étvágyat!
Hozzávalók:
- 5 db burgonya
- víz
- 3 evőkanál őrölt lenmag
- 1 evőkanál őrölt szezámmag
- pici élesztő
- tönköly liszt (felesben a fehérrel)
- pici olaj + a sütéshez olaj
Elkészítése:
- a burgonyát héjában megfőzzük, majd megszabadítva a bundájától összetörjük
- teszünk hozzá pici sót
- langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzátesszük a burgonyához
- hozzátesszük az őrleményeket
- annyi lisztet teszünk hozzá, amennyit felvesz
- a végén hozzá teszünk egy kis olajat
- kinyújtjuk és kiszaggatjuk
- olajban kisütjük
Ezt a fánkot sósan és édesen is lehet fogyasztani. Sósan önmagában, édesen pedig lekvárral.
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése