Alig jutok a géphez, hogy leírjam a böjti tapasztalatokat, recepteket... De most leírom egy nagyon finom pirog receptjét!
Hozzávalók:
- 10 dkg tönköly teljeskiőrlésű rétesliszt
- 30 dkg tönköly fehér liszt
- 2 dkg élesztő
- kb. 2-3 dl rizstej (www.gabonatej.hu)
- csipet kurkuma
- só
- két nagy csomag medvehagyma
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 1 evőkanál napraforgó olaj
Elkészítése:
- a tejben megfuttatjuk az élesztőt
- hozzáadjuk a liszthez
- tésztát gyúrunk belőle, mintha fánkot készítenénk, tehát ha valamelyik alapanyag kevés, akkor teszünk még hozzá+csipet kurkumát (ez adja meg a színét)
- fél órát kelni hagyjuk
- a medvehagymát felaprítjuk és kókuszzsíron megfuttatjuk, adunk hozzá sót és összeturmixoljuk
- amikor a tészta megkelt, akkor kiszaggatjuk és pirog formába tesszük, adunk hozzá egy kiskanál medvahagymát és összezárjuk
- bő olajban kisütjük
Jó Étvágyat!
Hozzávalók:
- 10 dkg tönköly teljeskiőrlésű rétesliszt
- 30 dkg tönköly fehér liszt
- 2 dkg élesztő
- kb. 2-3 dl rizstej (www.gabonatej.hu)
- csipet kurkuma
- só
- két nagy csomag medvehagyma
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 1 evőkanál napraforgó olaj
Elkészítése:
- a tejben megfuttatjuk az élesztőt
- hozzáadjuk a liszthez
- tésztát gyúrunk belőle, mintha fánkot készítenénk, tehát ha valamelyik alapanyag kevés, akkor teszünk még hozzá+csipet kurkumát (ez adja meg a színét)
- fél órát kelni hagyjuk
- a medvehagymát felaprítjuk és kókuszzsíron megfuttatjuk, adunk hozzá sót és összeturmixoljuk
- amikor a tészta megkelt, akkor kiszaggatjuk és pirog formába tesszük, adunk hozzá egy kiskanál medvahagymát és összezárjuk
- bő olajban kisütjük
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése