Idén nagyon jól sikerült a cukkini termésünk. Így az asztalra egy töltött cukkini került, ami friss salátával nagyon finom! Nemcsak zabpehellyel lehet megtölteni, hanem kölessel is!
Hozzávalók:
- 1 nagy cukkini
- 3 maroknyi zabpehely
- 1 szelet tönköly kenyér - elhagyható
- 2 teáskanál szezámmag
- 1 teáskanál tökmag
- 1 tojás- elhagyható
- só, borsikafű, piros paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- reszelt kecskesajt
- hidegen sajtolt tökmagolaj
Elkészítése:
- a zabpelyhet és a kenyeret meleg vízzel leforrázzuk
- hozzáadjuk a fűszereket
- majd a pirított szezámmag és tökmagot
- fokhagymát és a cukkini kivájt belsejét
- ha túl híg lenne, akkor tojást vagy őrölt lenmaggal foghatjuk össze
- a cukkiniket megtöltjük a töltelékkel és reszelt sajttal meghintjük, vagy ha nem szeretnénk, akkor csak szezámmaggal is!
- készre sütjük
- tálaláskor meglocsoljuk hidegen sajtolt tökmagolajjal
- friss salátával tálaljuk
Jó Étvágyat!
Hozzávalók:
- 1 nagy cukkini
- 3 maroknyi zabpehely
- 1 szelet tönköly kenyér - elhagyható
- 2 teáskanál szezámmag
- 1 teáskanál tökmag
- 1 tojás- elhagyható
- só, borsikafű, piros paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- reszelt kecskesajt
- hidegen sajtolt tökmagolaj
Elkészítése:
- a zabpelyhet és a kenyeret meleg vízzel leforrázzuk
- hozzáadjuk a fűszereket
- majd a pirított szezámmag és tökmagot
- fokhagymát és a cukkini kivájt belsejét
- ha túl híg lenne, akkor tojást vagy őrölt lenmaggal foghatjuk össze
- a cukkiniket megtöltjük a töltelékkel és reszelt sajttal meghintjük, vagy ha nem szeretnénk, akkor csak szezámmaggal is!
- készre sütjük
- tálaláskor meglocsoljuk hidegen sajtolt tökmagolajjal
- friss salátával tálaljuk
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése