Nem tűntem el, csak kicsit visszavonultan készültem az gyermekem születésére! :-)
S már itt is vagyok, hogy egy újabb egészséges receptet osszak meg! Bár manapság a burgonya nem tartozik az egészséges ételek megnevezésébe, de én úgy vélem, hogy a teljes értékű táplálkozás a mértékletességen alapszik. Így ebbe beletartozik a burgonya fogyasztása is. Hiszen tartalmazza az összes növényi fehérjét, kálium (ami a szívnek jó), kalciumot, vasat, foszfort.
Régen, amikor főztek gombócot, mindig maradt ki egy kis adag, így abból készült a gombóc leves. Én egy kicsit módosítottam, s meg kell mondanom, hogy nagyon finom lett. Ilyenkor a nagy melegekben érdemes sok folyadékot inni és pótolni a szervezet só háztartását is. Én parajdi kősót használok! A leveseket pedig cserépedényben főzőm!
Hozzávalók:
- 3 db főtt burgonya
-.két maroknyi friss petrezselyem
- 3 db nagy fokhagyma
- 2 db karalábé
- 3 db sárgarépa
- 2 db zellerlevél
- tönköly fehér/teljes kiőrlésű liszt
- 1 db tojás
- só, bors, borsikafű, piros paprika
- kókuszzsír
Elkészítése:
- 2 evőkanál kókuszzsíron megpirítunk 3 evőkanál tönköly fehér lisztet
- hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és petrezselyem felét
- majd piros paprikát és felöntjük vízzel
- ehhez jönnek a zöldségek
- amikor felforrt, akkor hozzáadjuk a gombócokat (a megfőtt burgonyát összetörjük, és hozzáadjuk a lisztet, sót, petrezselymet és a tojást. Gombócokat formálunk, és a levesbe tesszük).
- amikor a gombócok a leves tetejére jönnek, akkor készen van a levesünk!
Jó Étvágyat!
S már itt is vagyok, hogy egy újabb egészséges receptet osszak meg! Bár manapság a burgonya nem tartozik az egészséges ételek megnevezésébe, de én úgy vélem, hogy a teljes értékű táplálkozás a mértékletességen alapszik. Így ebbe beletartozik a burgonya fogyasztása is. Hiszen tartalmazza az összes növényi fehérjét, kálium (ami a szívnek jó), kalciumot, vasat, foszfort.
Régen, amikor főztek gombócot, mindig maradt ki egy kis adag, így abból készült a gombóc leves. Én egy kicsit módosítottam, s meg kell mondanom, hogy nagyon finom lett. Ilyenkor a nagy melegekben érdemes sok folyadékot inni és pótolni a szervezet só háztartását is. Én parajdi kősót használok! A leveseket pedig cserépedényben főzőm!
Hozzávalók:
- 3 db főtt burgonya
-.két maroknyi friss petrezselyem
- 3 db nagy fokhagyma
- 2 db karalábé
- 3 db sárgarépa
- 2 db zellerlevél
- tönköly fehér/teljes kiőrlésű liszt
- 1 db tojás
- só, bors, borsikafű, piros paprika
- kókuszzsír
Elkészítése:
- 2 evőkanál kókuszzsíron megpirítunk 3 evőkanál tönköly fehér lisztet
- hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és petrezselyem felét
- majd piros paprikát és felöntjük vízzel
- ehhez jönnek a zöldségek
- amikor felforrt, akkor hozzáadjuk a gombócokat (a megfőtt burgonyát összetörjük, és hozzáadjuk a lisztet, sót, petrezselymet és a tojást. Gombócokat formálunk, és a levesbe tesszük).
- amikor a gombócok a leves tetejére jönnek, akkor készen van a levesünk!
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése