Sok zöldbabunk lett idén a kertben! Így a minap zöldbabfőzelék volt a menü és hozzá gondoltam egy egyszerű, de mégsem szokványos fasírtot. A csicseriborsóból készített falafelt mindenki ismeri, nos én ezt egy kicsit tovább költöttem, és egy finom fasírtot kreáltam. Ezt nem csak főzelékekhez, hanem salátákhoz, vagy szendvicsekbe is el tudnám képzelni.
Hozzávalók:
- 3 maroknyi főzött csicseriborsó
- fél szelet tönkölykenyér
- 2 evőkanál tönköly fehér liszt
- 2 evőkanál tönköly teljes kiőrlésű liszt
- 1 tojás
- 1 evőkanál szezámmag
- 1 evőkanál tökmag
- 1 teáskanál piros paprika
- só, bors, maréknyi petrezselyem, 1 teáskanál koriander, 1 teáskanál római kömény
- 1 teáskanál bio sütőpor
Elkészítése:
- a csicseriborsót a főszerekkel és annyi vízzel össztrumixoljuk, hogy egy lágy alapanyagot kapjunk
- hozzáadjuk a maradék összetevőt (a kenyeret előtte kenyeret kevés vízbe áztatjuk és a felesleges vizet kinyomkodjuk)
- egy nem túl kemény tésztát kell kapnunk
- én a forró olajba kanalaztam és kisütőttem
Jó étvágyat!
Hozzávalók:
- 3 maroknyi főzött csicseriborsó
- fél szelet tönkölykenyér
- 2 evőkanál tönköly fehér liszt
- 2 evőkanál tönköly teljes kiőrlésű liszt
- 1 tojás
- 1 evőkanál szezámmag
- 1 evőkanál tökmag
- 1 teáskanál piros paprika
- só, bors, maréknyi petrezselyem, 1 teáskanál koriander, 1 teáskanál római kömény
- 1 teáskanál bio sütőpor
Elkészítése:
- a csicseriborsót a főszerekkel és annyi vízzel össztrumixoljuk, hogy egy lágy alapanyagot kapjunk
- hozzáadjuk a maradék összetevőt (a kenyeret előtte kenyeret kevés vízbe áztatjuk és a felesleges vizet kinyomkodjuk)
- egy nem túl kemény tésztát kell kapnunk
- én a forró olajba kanalaztam és kisütőttem
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése