Egy héten egyszer készítek valamilyen péksüteményt reggelire. Most az én nagy kedvencemet készítettem a kakaós csigát. Végre olyan lett, amilyet mindig is szerettem volna: lágy!
Hozzávalók:
- 2 dl tej (én kecsketejet használtam, de lehet növényi tejjel is készíteni)
- pici élesztő
- nádcukor/nyírfa cukor
- 2 evőkanál holland kakaópor, 2 evőkanál mák
- 10 dkg vaj+2 evőkanál kókuszzsír
- kb. 20 dkg fehér tönköly liszt, 20 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
- 1 tojás (elhagyható)
- citromhéj, bio vanília
- 1 evőkanál amaránt mag
Elkészítése:
- a tejben felfuttatjuk az élesztőt
- a liszthez hozzáadjuk az amarántmagot, zsiradékot, fűszereket és az élesztős tejet
- addig dagasszuk, amíg hólyagos nem lesz
- hagyjuk kelni, majd még egyszer átdagasszuk
- kinyújtjuk és rátesszük a kakaót, mákot
- feltkerjük
- felszeleteljük és tepsibe tesszük
- a tetejét tojással vagy mézes vízzel megkenjük
- 150 fokon készre sütjük
Jó Étvágyat!
Hozzávalók:
- 2 dl tej (én kecsketejet használtam, de lehet növényi tejjel is készíteni)
- pici élesztő
- nádcukor/nyírfa cukor
- 2 evőkanál holland kakaópor, 2 evőkanál mák
- 10 dkg vaj+2 evőkanál kókuszzsír
- kb. 20 dkg fehér tönköly liszt, 20 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
- 1 tojás (elhagyható)
- citromhéj, bio vanília
- 1 evőkanál amaránt mag
Elkészítése:
- a tejben felfuttatjuk az élesztőt
- a liszthez hozzáadjuk az amarántmagot, zsiradékot, fűszereket és az élesztős tejet
- addig dagasszuk, amíg hólyagos nem lesz
- hagyjuk kelni, majd még egyszer átdagasszuk
- kinyújtjuk és rátesszük a kakaót, mákot
- feltkerjük
- felszeleteljük és tepsibe tesszük
- a tetejét tojással vagy mézes vízzel megkenjük
- 150 fokon készre sütjük
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése