Be kell vallanom, hogy a húsmentes rakott ételeim nem sikerülnek a legfinomabban.. ezt még fejlesztenem kell! A gond ott adódik, hogy hiányzik belőle a darált húst. Most erre találtam azt, hogy szejtánt készítek, majd húsdarálón ledarálom, és úgy kezelem, mint a sima darált húst. Itt most a lassagne tésztát is magam készítettem! Isteni finom lett! :-)
Ebben a receptben jól is sikerül! Majd kíváncsi leszek egy rakott zöldbab, vagy rakott kelkáposzta esetében hogyan működik, de majd erről is beszámolok!
Hozzávalók a tésztához:
- kb. 20 dkg fehér tönköly rétesliszt
- 1 db tojás- elhagyható
- 2 evőkanál olíva olaj
- só
- annyi langyos víz, amennyivel gyúrható állagú lesz
A tészta elkészítése:
- az összetevőket jól összekeverjük
- a lényege, hogy egy kemény, de mégis nyújtható állagú tésztát kapjunk
Hozzávalók a töltelékhez:
- 3 szelet búzahús ledarálva
- 1 pici üveg sűrített paradicsom
- 5 nagy paradicsom
- só, borsikafű, oregáno, bazsalikum, kakukkfű
- 2 evőkanál olíva olaj
- 5 db fokhagyma
- víz
A töltelék elkészítése:
- olíva olajon megfuttatjuk a fokhagymákat
- hozzáadjuk a fűszereket
- majd a ledarált szejtánt és a sűrített paradicsomot
- kicsit pirítjuk és felöntjük kevés vízzel. A szejtán vesz fel vizet! Annyi kell hozzá, hogy egy hígabb szószt kapjunk. A tésztának is kell majd folyadék, hogy megpuhuljon!
Én készítettem hozzá besamel mártást is, de elhagyható. A besamel nagyon egyszerű, hiszen egy kis kókuszzsíron megfuttatunk 1-2 evőkanál tönköly fehér lisztet, 1-2 gerezd fokhagymát. Teszünk hozzá sót, fehér borsot, majd felöntjük tejjel. Én ebben az esetben kecsketejjel készítettem.
A lassagne összeállítása:
- a tésztákat vékonyra nyújtjuk
- egy kis szószt, vagy besamelt az sütő edény aljába teszünk, rá a tésztát- majd a szószt - karikákra vágott paradicsomot-és így folytatjuk
- a végén maradjon még egy kis szósz a tetejére, vagy besamel!
- szórtam rá kecskesajtot
- betesszük a sülni 180 fokra
Jó Étvágyat!
Ebben a receptben jól is sikerül! Majd kíváncsi leszek egy rakott zöldbab, vagy rakott kelkáposzta esetében hogyan működik, de majd erről is beszámolok!
Hozzávalók a tésztához:
- kb. 20 dkg fehér tönköly rétesliszt
- 1 db tojás- elhagyható
- 2 evőkanál olíva olaj
- só
- annyi langyos víz, amennyivel gyúrható állagú lesz
A tészta elkészítése:
- az összetevőket jól összekeverjük
- a lényege, hogy egy kemény, de mégis nyújtható állagú tésztát kapjunk
Hozzávalók a töltelékhez:
- 3 szelet búzahús ledarálva
- 1 pici üveg sűrített paradicsom
- 5 nagy paradicsom
- só, borsikafű, oregáno, bazsalikum, kakukkfű
- 2 evőkanál olíva olaj
- 5 db fokhagyma
- víz
A töltelék elkészítése:
- olíva olajon megfuttatjuk a fokhagymákat
- hozzáadjuk a fűszereket
- majd a ledarált szejtánt és a sűrített paradicsomot
- kicsit pirítjuk és felöntjük kevés vízzel. A szejtán vesz fel vizet! Annyi kell hozzá, hogy egy hígabb szószt kapjunk. A tésztának is kell majd folyadék, hogy megpuhuljon!
Én készítettem hozzá besamel mártást is, de elhagyható. A besamel nagyon egyszerű, hiszen egy kis kókuszzsíron megfuttatunk 1-2 evőkanál tönköly fehér lisztet, 1-2 gerezd fokhagymát. Teszünk hozzá sót, fehér borsot, majd felöntjük tejjel. Én ebben az esetben kecsketejjel készítettem.
A lassagne összeállítása:
- a tésztákat vékonyra nyújtjuk
- egy kis szószt, vagy besamelt az sütő edény aljába teszünk, rá a tésztát- majd a szószt - karikákra vágott paradicsomot-és így folytatjuk
- a végén maradjon még egy kis szósz a tetejére, vagy besamel!
- szórtam rá kecskesajtot
- betesszük a sülni 180 fokra
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése