Bizonyára sokan ismerik az alábbi sütit, amelyet a nagymamák sütnek nagy szeretettel.
Biztos sokan el is készítik. Viszont most egy egészségesebb változatát teszem közzé!
Az eredeti recept Babi konyhájáról való, amit jó magam sokat szoktam nézegetni, mert nagyon jó kis recepteket tesz közzé, és egy kis átalakítással némelyik süti még finomabbá válik!
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg fehér tönköly liszt
- 25 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
- csipet bio vanília
- 1 evőkanál nádcukor
- 1 csipet só
- 3 evőkanál tejföl
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 1 tojás
- 1 teáskanál bio sütőpor
Töltelék:
- 1 kg alma (hámozás után mérjük)
- fahéj, szárított citromhéj
- 4 maroknyi zsemlemorzsa
- 3-4 evőkanál nádcukor (helyettesíthetjük nyírfacukorral is)
Elkészítése:
- a tölteléket készítettem el először. Az almát lereszeltem és összekevertem a maradék hozzávalóval.
- tésztához a száraz anyagokat (liszt, cukor, vanília, sütőpor) össze keverjük
- a puha vajat a cukorral habosra keverjük
- hozzáadjuk a tejfölt, kókuszzsírt, tojást
- majd a végén a lisztet
- lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Ha túl kemény akkor még adunk hozzá kókuszszírt és tejfölt.
- ketté válasszuk a tésztát
- egy tepsi aljába az egyik felét tesszük, rá a tölteléket, majd ismét a tésztát
- a tetejét megszurkáljuk és tojás sárgájával bekenjük.
- előmelegített sütőben 150 fokon készre sütjük
Jó Étvágyat!
Biztos sokan el is készítik. Viszont most egy egészségesebb változatát teszem közzé!
Az eredeti recept Babi konyhájáról való, amit jó magam sokat szoktam nézegetni, mert nagyon jó kis recepteket tesz közzé, és egy kis átalakítással némelyik süti még finomabbá válik!
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg fehér tönköly liszt
- 25 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
- csipet bio vanília
- 1 evőkanál nádcukor
- 1 csipet só
- 3 evőkanál tejföl
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 1 tojás
- 1 teáskanál bio sütőpor
Töltelék:
- 1 kg alma (hámozás után mérjük)
- fahéj, szárított citromhéj
- 4 maroknyi zsemlemorzsa
- 3-4 evőkanál nádcukor (helyettesíthetjük nyírfacukorral is)
Elkészítése:
- a tölteléket készítettem el először. Az almát lereszeltem és összekevertem a maradék hozzávalóval.
- tésztához a száraz anyagokat (liszt, cukor, vanília, sütőpor) össze keverjük
- a puha vajat a cukorral habosra keverjük
- hozzáadjuk a tejfölt, kókuszzsírt, tojást
- majd a végén a lisztet
- lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Ha túl kemény akkor még adunk hozzá kókuszszírt és tejfölt.
- ketté válasszuk a tésztát
- egy tepsi aljába az egyik felét tesszük, rá a tölteléket, majd ismét a tésztát
- a tetejét megszurkáljuk és tojás sárgájával bekenjük.
- előmelegített sütőben 150 fokon készre sütjük
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése