Ugrás a fő tartalomra

Radioaktív felhő

A Japán katasztrófa mindenkit megérintett, amelynek az egyik következményét az egész Világ érezheti. Mint egy gonosz kis árny járja be a Földet. Ez nem más, mint a radioaktív felhő.

Most nem kívánnám leírni, hogy mi mit okoz, vagy milyen hatással van ránk. Mindinkább jó tanácsokat közölnék.

- ne pánikoljunk! félelemmel nem oldunk meg semmit! gondoljunk csak abba, hogy nem mi lakunk a katasztrófa helyén! nekünk könnyebb, nem kell keresnünk esetleg a rokonainkat, szeretteinket a földrengés után! inkább mondjuk el egy imát!

- sugár veszélynek nem csak most vagyunk kitéve, hanem minden nap! aki a számítógép előtt ül, aki sokat használ mobil telefont. Mind-mind elektromos sugárzást bocsájt ki. Ezt másként eletroszmognak nevezik. Igen, talán hallottunk is róla, talán tettünk is ellene, de úgy már szinte együtt tudunk vele élni.
Mindezek nagy mértékben károsítják a testünk, szerveinket, sejtjeinket, akár DNS-inket is, így a felnövekvő gyermekeink, unokáink egészségi állapotát is befolyásolják!

Hogy rövidre fogjam a tanácsom a következő: ne vásároljunk feleslegesen jódot! A túlzott jódbevitel befolyásolja a pajzsmirigy működését! Pont az ellenkező hatást válthatjuk ki, mint amit szeretnénk elérni!

A teendő: 
Növeljük az immunrendszerünk aktivitását: tisztított víz fogyasztása (napi legalább 2 liter), C-vitamin (napi 2000 mg)

Növeljük az antioxidáns bevitelt (bővebben olvasok róla)! Erre a célra a legjobb ha minél több csírát, zöld növényt, zöldséget, gyümölcsöt fogyasztunk. A zöld növényeket levekként fogyasszuk, frissen elkészítve! pl.: búzafű, spenót, sóska, zeller levele, sárgarépa levele, retek leve. Arra ügyeljünk, hogy olyan helyről származzanak az étkeink, amelyeket nem kezelték vegyszerrel!

Nekem még nincs búzafűlé présem, így én most turmixoltam: spenótot, almát, gyömbért, 30 csepp grapefruit mag olajat . Majd hígítottam tisztított vízzel.

Együnk minél kevesebb húst!

Mozogjunk többet!

Ha a test, lélek, szellem egyensúlyban van, akkor jöhet bármi, történhet bármi, mi felkészültek vagyunk és ellenállóak!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kovász készítése házilag

Most megosztok egy nagy titkot, amit már én is jó ideje kerestem. Egy alkalommal - sajnos nem tudom, hogy hol-, rátaláltam a házi kovász készítésének a receptjére. Mivel igyekszem minél természetes alapanyagokkal dolgozni- főzni -sütni a konyhában. Így évek óta motoszkál bennem a kérdés, hogy hogyan készítjük és tartjuk életben a házi kovászt. Hiszen régen ezzel sütöttek és esküvőkor a menyasszony az édesanyjától kapott egy adag kovászt. Tehát akár több nemzedékes is lehetett az eredeti kovász. Akkoriban nem volt hűtő, így szárítva tárolták. Ma viszont van, így ezt kihasználva készül el a saját kovászom. És miért jobb, mint az élesztő? Jó kérdés! Főleg azok számára lényeges, akik mindentől fel puffadnak, ég a gyomruk kelt tésztafélék fogyasztása után, akiknek epe problémájuk van, akik cukorbetegek, akik rákosak, akik vastagbél gyulladásban szenvednek, akik fontos a jó emésztés! Hiszen a kovász természetes erjedési folyamatokat indít be a tésztában, ami a testben gyorsabban emésztőd

Zabos bögrés süti- vegán

Gyors, egyszerű, egészséges és finom! Ennyi a jellemzője, ebben minden benne van! :-) Nálunk gyorsan elfogyott! :-) Az eredeti recept a Napfényes Élet Alapítvány: Sütemények könyvéből származik! Érdemes megvásárolni! Hozzávalók: - 1 bögre tönköly teljes kiőrlésű liszt - 1 bögre apró szemű zabpehely - fél bögre nyírfa cukor - 1 teáskanál fahéj - 1 db narancs leve - 1 db bio citrom héja - 1 marék dió apróra darabolva - én előtte meg is pirítottam - fél bögre hidegen sajtolt napraforgó olaj - 2 bögre tisztított víz - 1 teáskanál bio szódabikarbóna Elkészítése: - a száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet - állni hagyjuk kb. 15-20 percig, ha kell, akkor adunk hozzá még vizet - tepsi öntjük és 150 fokon készre sütjük Jó Étvágyat!

Házi növényi tejföl!

Alapjában lehet kapni a boltokban növényi tejfölt, és otthon is számos módja van, hogy helyettesítsük. Viszont a tapasztalatom az, hogy nem minden ételben finom a rizsliszt+citromlé kombináció. Ezért kifejlesztettem a házi növényi tejfölt. Aminek nagyon hasonló a tejfölhöz az íze, de természetesen érződik rajta, hogy nem eredeti! 1. Először készítettem egy rizs+kesudió tejet (sűrű tej) 2. Hagytam langyos hűlni, amikor belekevertem 1 teáskanál nádcukrot és 2 kapszula növényi probiotikumot (DM), 3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj 3. Beletettem a joghurt készítőbe 12 órára 4. Amikor elkészült, akkor tettem még bele kevés citrom levét 5. Hűtőbe tettem és még 1 hét múlva is használható volt! Jó Egészséget!