Meg kell vallanom ezt a változatot sokkal jobban szeretem, mint az eredeti, húsosat! Érdemes kipróbálni!
Készítettem szejtánt házilag (búzasikért befűszereztem, meleg vízzel leöntöttem. Vizet felforraltam, a szejtántából gombócokat gyúrtam. A vízben kifőztem, amikor kivettem, felszeleteltem, majd felkockáztam). Ezt a natur szejtánt lefagyasztottam kisebb adagokban. Amikor brassóit készítek, akkor mindig elő veszek egy adagot, befűszerezem úgy, mintha hús lenne: bors, piros paprika, foghagyma.
A burgonyát felkockázom, de nem pucolom meg, hogy a héjában lévő vitaminok benne maradjanak. A tepsi alját kikenem mangalica zsírral, ráteszem a burgonyát, szejtánt. Szórok még rá friss fokhagyma darabokat. Kis vizet is teszek rá. Lefedem, és megsütöm sütőben. Amikor majdnem kész, leveszem róla a fóliát, és rápirítok egy kicsit.
Ezen a képen saját elrakású savanyú ubival tálaltam, amiben nincs semmi tartósítószer, adalékanyag, ízfokozó!
Ez az étel nagyon tápláló. A szejtán önmagában nagy fehérje dús táplálék, de még sem állati eredetű!
Jó Étvágyat!
Készítettem szejtánt házilag (búzasikért befűszereztem, meleg vízzel leöntöttem. Vizet felforraltam, a szejtántából gombócokat gyúrtam. A vízben kifőztem, amikor kivettem, felszeleteltem, majd felkockáztam). Ezt a natur szejtánt lefagyasztottam kisebb adagokban. Amikor brassóit készítek, akkor mindig elő veszek egy adagot, befűszerezem úgy, mintha hús lenne: bors, piros paprika, foghagyma.
A burgonyát felkockázom, de nem pucolom meg, hogy a héjában lévő vitaminok benne maradjanak. A tepsi alját kikenem mangalica zsírral, ráteszem a burgonyát, szejtánt. Szórok még rá friss fokhagyma darabokat. Kis vizet is teszek rá. Lefedem, és megsütöm sütőben. Amikor majdnem kész, leveszem róla a fóliát, és rápirítok egy kicsit.
Ezen a képen saját elrakású savanyú ubival tálaltam, amiben nincs semmi tartósítószer, adalékanyag, ízfokozó!
Ez az étel nagyon tápláló. A szejtán önmagában nagy fehérje dús táplálék, de még sem állati eredetű!
Jó Étvágyat!
Szia!
VálaszTörlésNe haragudj, nem piszkálódni szeretnék, de kettő dolog nagyon zavar.
Az egyik, hogy a mangalica zsírral készült étel nem vegán vagy vegetáriánus. Egy kicsit sem. Használata után már teljesen mindegy, hogy húspótlót teszel-e bele, ettől nem válik vega étellé. Szerintem ezt neked is tudnod kellene...
A másik csak egy apróság: fokhagymának írják, nincs köze a fog szóhoz.
Elnézést, nem akartam ilyen negatív hozzászólást írni, csak 4 éve vagyok vegetáriánus, és már nagyon unom, hogy más ember szerint pl. a húsleves leve is vega étel, ehetem nyugodtan. De mit várjak tőlük, ha mi vegetáriánusnak nevezett ételeket a disznó zsírjával készítünk...
Kovács Zita
Neked is szép Napot :-)
VálaszTörlésköszönöm, hogy írtál, nagyon kedves tőled :-)!
Ez a blog nem a szó maga értelmében vett vega blog, mert akkor ez is lenne a címe. Ezen a blogon egészséggel kapcsolatos információkat osztok meg. :-)
Nem kívántam a lelkivilágodba tiporni a bejegyzéseimmel, ne haragudj!
Legyen Szép Napod :-)
Bocs hogy közbe szolok de vega brassoi a neve az ételednek, de igy nem az sajnos.
VálaszTörlésSzép napot :)
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésKöszönöm mindenkinek az építő kritikát! Javítottam, remélem, így már mindenkinek megfelel!
VálaszTörlés