Szeretem a hagymát, minden változatában! Íme egy könnyen elkészíthető egészséges változata a hagymakrémlevesnek:
4 fej vöröshagyma
2 fej lila hagyma
3-4 gerezd foghagyma
víz, só bors,
esetleg burgonya
tökmag-lenmagolaj
sajt
A vöröshagyma egyik felét összekockázom, másik felét karikázom, majd a lilahagymát is felkarikázom. Oliva olajon a felkockázott hagymát megfonnyasztom, ráteszem a többi hagymát is. Majd néhány gerezd foghagymát is. Felöntöm vízzel, 15 percet főzöm. A végén sózom, borsozom, összeturmixolom. Ha sűríteni kell, akkor teszek bele pár szem burgonyát- ezzel főzöm. A végén turmixolok.
Tálaláskor tökmag - és lenmagoljat csurgatok rá, valamint reszelt sajtot.
Jó étvágyat!
4 fej vöröshagyma
2 fej lila hagyma
3-4 gerezd foghagyma
víz, só bors,
esetleg burgonya
tökmag-lenmagolaj
sajt
A vöröshagyma egyik felét összekockázom, másik felét karikázom, majd a lilahagymát is felkarikázom. Oliva olajon a felkockázott hagymát megfonnyasztom, ráteszem a többi hagymát is. Majd néhány gerezd foghagymát is. Felöntöm vízzel, 15 percet főzöm. A végén sózom, borsozom, összeturmixolom. Ha sűríteni kell, akkor teszek bele pár szem burgonyát- ezzel főzöm. A végén turmixolok.
Tálaláskor tökmag - és lenmagoljat csurgatok rá, valamint reszelt sajtot.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése